Perşembe, Nisan 25, 2024

Bayer Genç Bilim Elçileri Projesi Şanlıurfa’da Gönüllü Öğretmenlerle Buluştu

“Bayer Genç Bilim Elçileri” projesi ile daha çok çocuğu bilim ile buluşturabilmek için bilim okuryazarlığı eğitimi alan gönüllü öğretmenler meslektaşları ile Şanlıurfa’da bir araya geldi. Aldıkları eğitimle artık birer ‘Bilim Elçisi’ olan gönülllü öğretmenler proje içeriğini eğitim verdikleri okullarda uygulayacak.

Proje 2017 yılında verilen eğitimler aracılığı ile 150 öğretmene ulaşmayı hedefliyor.

XX Mart 2017, İstanbul – Bayer Türk ve Toplum Gönüllüleri Vakfı’nın hayata geçirdiği “Bayer Genç Bilim Elçileri” projesi altıncı yılında, kapsamını genişleterek gönüllü öğretmenlerle başlattığı “Bilim Okuryazarlığı Öğretmen Eğitimleri”nin ilkini Şanlıurfa’da gerçekleştirdi.

Üniversite eğitimi süresince Bayer Genç Bilim Elçileri projesinde gönüllülük yapmış Şanlıurfa’da görev yapan Bilim Elçisi öğretmenlerin gerçekleştirdiği eğitime çevre illerden 28 öğretmen katıldı.

Eğitim kapsamında ekip çalışması, beden dili, iletişim teknikleri konularında interaktif grup çalışmalarına katılan gönüllü öğretmenler, projeye dair bilgilerini meslektaşlarına aktarmaya ve proje içeriğini sınıflarında uygulamaya başlayacaklar.

Beş yıldan bu yana Yaklaşık 23.000çocukla biraraya gelen Bayer Genç Bilim Elçileri Projesi’nin 2017 yılı için hedefi ilkokul çağındaki 5.000 çocukla buluşarak gelecekte bilim insanı olma yönünde onları yüreklendirmek.

Proje bu yıl Hatay, Bitlis, Aydın, Adıyaman, Konya, Artvin, Kastamonu ve İstanbul’da; İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri‘nin belirlediği ilkokullarda gerçekleştiriliyor.

Bayer Genç Bilim Elçileri Projesi Hakkında

Bayer Türk’ün TOG ile birlikte gerçekleştirdiği “Bayer Genç Bilim Elçileri” projesi ilköğretim çağındaki çocukları gelecekte bilim insanı olma yönünde yüreklendirerek Türkiye’de bilimin gelişimine katkı sağlamayı amaçlıyor.

Üzerinde titizlikle çalışılarak hayata geçirilen Bayer Genç Bilim Elçileri Projesi’nin iki aşaması bulunuyor. Öncelikle gönüllü üniversite öğrencilerinden oluşan Bilim Elçileri, “Bilim Okuryazarlığı” başlığında formal olmayan eğitim modülleriyle tasarlanmış bir eğitime katılıyor.

Ardından ilköğretim çağındaki çocukların bilime ilgi duymalarını ve bilimi sevmelerini sağlamak üzere, ilköğretim okullarında bir dizi etkinliği hayata geçiriyor.

Etkinlik faaliyetleri, haftalık ders saatleri dikkate alınarak okullarda gerçekleştiriliyor. Etkinliklerde çocukların ilgisini çeken ve Bayer’in küresel iş stratejileriyle örtüşen; artan ve yaşlanan dünya nüfusu, artan enerji talebi, artan gıda ve yem ihtiyacı, artan yaşam kalitesi ve azalan kaynaklar gibi dünyanın geleceğini ilgilendiren mega trendlere farkındalık oluşturacak yedi eğlenceli deney yapılıyor.

Bayer Genç Bilim Elçileri projesinin gezici birimi olan “Bilim Tohumları Ekibi” ise Bayer’in Türkiye’deki 60. yıldönümüne özel geliştirilen bir uzantısı olarak 2014 yılında hayata geçirildi.

Bilim Tohumları Ekibi, gezici bir eğitim aracı ile yola çıkarak köy köy dolaşıyor ve kırsal yerleşimdeki çocuklar ile buluşuyor. Bugüne kadar yaklaşık 67.000 km kat eden ekip 196 noktada çocuklarla buluştu.

Bayer: Daha İyi Bir Yaşam İçin Bilim

Bayer, temel olarak sağlık ve tarımla ilgili Yaşam Bilimi alanlarında uzmanlaşmış küresel bir şirkettir. İnsanlığa faydalı olabilmek ve yaşam kalitesini arttırabilmek amacıyla ürün ve hizmetler geliştiren Bayer; aynı zamanda inovasyon, büyüme ve yüksek kazanma gücü ile değer yaratmayı amaçlamaktadır.

Sürdürülebilir kalkınma ilkelerine bağlı olan Bayer, kurumsal vatandaş olarak sahip olduğu sosyal ve ahlaki sorumlulukların bilincindedir. 2016 yılı itibarıyla 115.200 çalışana ve 46,8 milyar Avro satış cirosuna sahip olan Bayer’in, yıllık sermaye harcaması 2,6 milyar Avro, Ar-Ge harcaması ise 4,7 milyar Avro düzeyindedir.

Bu verilere, 6 Ekim 2015 tarihi itibarıyla Covestro adıyla borsada bağımsız bir şirket olarak yapılandırılan ileri teknoloji polimerleri biriminin rakamları da dâhildir. Daha fazla bilgiye www.bayer.com adresinden ulaşabilirsiniz.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Öne çıkan haberler