Salı, Mart 19, 2024

BREN, Tarvenn’den 2,4 milyon TL değerleme ile yatırım aldı

İTÜ Çekirdek bünyesinde çalışmalarını sürdüren BREN, sıcaklık farkını, titreşim ve hareketi elektrik enerjisine dönüştürebilen hibrit nano jeneratör sayesinde pek çok farklı alandaki atık enerjiden elektrik üretebiliyor.

 BREN Yenilenebilir Enerjisi ile Tasarruf

BREN kurumsal çözümüyle, endüstriyel ekipmanların atık ısılarını kullanarak, yüzeyler arasındaki sıcaklık farkını elektrik enerjisine dönüştürüyor. Böylece fabrikaların ve endüstriyel üreticilerin tesislerinde enerji tasarrufu yapmasını ve elektrik faturalarını düşürmelerine olanak sağlıyor.

Bireysel alanda ise vücut sıcaklık ve doğal hareketinden enerji üreten akıllı bileklik çözümü ile şarj cihazı veya powerbank’ı yanınızda taşımanıza gerek kalmıyor.

Geliştirdikleri enerji üretici akıllı bileklik ile anlık maksimum enerji elde etme, depolama ve kablosuz aktarma özelliği sağladıklarını ifade eden BREN İleri Teknoloji Enerji A.Ş. Kurucusu Çınar Laloğlu, istediğiniz cihazı şarj etmenin yanında akıllı özelliklere de sahip, hafif ve kullanışlı bir ürün tasarladıklarını belirtiyor.BREN

“Amaç Yerli Yenilenebilir Enerji Üretimi Gerçekleştirmek’’

Potansiyel enerji kaynaklarını belirleyerek hareket/titreşim içeren sistemlerin enerji kazanımlarını artırdıklarına değinen Çınar Laloğlu, geliştirdikleri hibrit nano jeneratörlerin daha uzun ömürlü, sessiz, güvenilir olduğunu belirtiyor. Laloğlu; “Türkiye’de yalnızca akıllı cihazları şarj etmek için yılda 300 Milyon TL harcıyoruz.

Düşük güçteki enerji ihtiyaçlarını karşılamak için geliştirdiğimiz bu teknolojinin Türkiye endüstriyel pazarında kullanımının yaygınlaşmasını hedefliyoruz. Havacılık, Savunma ve Uzay Teknolojileri, Otomotiv, Tekstil, Biyomedikal Cihazlar, IoT uyumlu veri takip ve transfer sistemleri gibi birçok sektöre yönelik çözümler sunuyoruz.

Tesislerdeki enerji kayıplarının önüne geçerek elektrik tüketimini azaltabiliyoruz. Farklı alanlardaki düşük enerji ihtiyacı olan cihaz üreticileri ile iş birlikleri yaparak şarj ve batarya problemini de çözmek istiyoruz.

Tarvenn’den aldığımız yatırımla finansal ve kurumsal olarak güçlenerek Türkiye yenilenebilir enerji sektöründe paya sahip olmayı ve yakın zamanda yurt dışına açılmayı hedefliyoruz.

Tarvenn’in desteği ile şimdiye kadar büyüme ve kurumsallaşma yolunda büyük adımlar attık. Her adımda birlikte çalışıyoruz. Tarvenn’in geniş ağı ve uluslararası bağlantıları sayesinde büyümeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Öne çıkan haberler