09 Eyl 2026
Reklam
Reklam Alanı200 × 44
Turkchem — Kimya Sanayii Haber Portalı
ReklamthinkvoiceASİL KimyaARTKİM MICEChemLeg-Header Bannerunivar-headerTurkchem-Header
Son Dakika
ReklamthinkvoiceASİL KimyaARTKİM MICEChemLeg-Header Bannerunivar-headerTurkchem-Header
Haber

Dow ve DuPont Hissedarları Birleşmeyi Onayladı

Turkchem 17 Ağu 2016 5 1 dk okuma
TURKCHEM

Onay Birleşme Sonrası Kurulmaları Planlanan Üç Bağımsız ve Pazar Odaklı Şirkete Giden Süreçte Dönüm Noktası Olma Özelliği Taşıyor.

Onay Birleşme Sonrası Kurulmaları Planlanan Üç Bağımsız ve Pazar Odaklı Şirkete Giden Süreçte Dönüm Noktası Olma Özelliği Taşıyor.

DuPont (NYSE:DD) ve Dow Chemical Company (NYSE:DOW) bugün düzenlenen kendi özel hissedar toplantılarında her iki şirketin hissedarlarının da eşitler arası tüm hisselerin birleşimi işleminin tamamlanması için gereken tüm hissedar tekliflerini oylayarak onayladıklarını duyurdu. Onay, iki şirketin birleşmesine müteakip planlanan faaliyette bulundukları alana odaklı, bağımsız üç şirkete bölünme süreci açısından bir dönüm noktası olma özelliği taşıyor. Şirketlerin beklentisi, düzenleyici kurum onaylarının alınmasıyla birlikte mutat kapanış koşullarına bağlı olarak, birleşme işleminin 2016’nın ikinci yarısında tamamlanması yönünde. Dow Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Andrew N. Liveris, "Dow ve DuPont hissedarlarının bu tarihi birleşmenin onaylanması için verdikleri olağanüstü destek, DowDuPont’un temsil ettiği değer önerisiyle yükselen hissedar değerinin açık bir ifadesidir,” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü; "Bugün, bu anıt niteliğinde iki kuruluşun birleşmesine ve buna müteakip, tüm paydaşlar açısından önemli faydalar sunacak üç öncü, bağımsız teknoloji ve inovasyon temelli bilim şirketine bölünmelerine doğru çok büyük bir adım atıldı.”
Reklam
Reklam Alanı728 × 90

Okuyanlar bunları da okudu

Turkchem Araçları

Oyunlardan ve bulmacalardan öğren

Kimya sanayiini oynayarak tanıyın: her hafta yeni bulmaca, etkileşimli periyodik tablo, sektöre özel oyunlar ve ücretsiz hesaplayıcılar.