09 Eyl 2026
Reklam
Reklam Alanı200 × 44
Turkchem — Kimya Sanayii Haber Portalı
ReklamthinkvoiceASİL KimyaARTKİM MICEChemLeg-Header Bannerunivar-headerTurkchem-Header
Son Dakika
ReklamthinkvoiceASİL KimyaARTKİM MICEChemLeg-Header Bannerunivar-headerTurkchem-Header
Haber

Üretim Tesisleri için "Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi” Belgesi Hazırlandı

Turkchem 09 Haz 2020 33 1 dk okuma
TURKCHEM

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ile birlikte, üretim tesislerinde alınması gereken önlemler için kılavuz hazırlandığını açıkladı.

Varank, tedbirleri yerine getiren firmalara, Covid-19 Güvenli Üretim Kalite Belgesinin verilmeye başlandığını belirterek “Belgeyi alan firmalar TSE logosunu; ürünlerinde, belgelerinde ve yayınlarında kullanabilecek” şeklinde konuştu. TSE’nin “Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi” için tasarlanan logosunu da ilk kez kamuoyu ile paylaşan Bakan Varank, Deniz Ticaret Odası Meclis Toplantısı’na telekonferans yöntemiyle katıldı. Buradaki konuşmasında, Deniz Ticaret Odasının, hem sektörün gelişmesi hem de uluslararası rekabet gücünün artması açısından kritik öneme sahip olduğunu dile getiren Varank, dünya ticaretinin ve ülkemiz dış ticaretinin yüzde 90’ının deniz taşımacılığı üzerinden gerçekleştiğini ve Covid-19 salgınıyla birlikte daralan dünya ticaretinden, deniz taşımacılığının da büyük ölçüde etkilendiğini belirten Varank, “Türkiye, bu küresel krizde başarılı bir sınav veriyor, inşallah bundan sonra da vermeye devam edecek” ifadesini kullandı.

10 Koster için Destek Programı

Bakan Varank, Türkiye’nin koster filosunu güçlendirmek için, Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle KOSGEB Kredi Faiz Desteği Yönetmeliğinde değişiklik yapıldığını ifade etti. Varank, “Projenin ilk yılında 10 kosteri desteklemeyi ve programın nasıl çalışacağını görmeyi planlıyoruz.  5 yıl süresince her bir gemi için yıllık azami 3 milyon lira kredi finansman desteği vereceğiz” dedi.

“Markalaşma Kültürü Geliştirmek İstiyoruz”

  1. Kalkınma Planı ile deniz teknolojileri, gemi inşa ve yan sanayinin rekabet gücünü artırmak için “Deniz Teknolojileri ve Sanayisi Teknik Komitesinin” kurulduğunu aktaran Varank, “Komite’nin başkanlığını Bakanlığımız yürütüyor. Sektörün tamamında Ar-Ge, yenilikçilik ve markalaşma kültürünün daha da gelişmesini istiyoruz. Teknik komite aracılığıyla, nokta atışı eğitimler düzenleyip, potansiyeli olan firmaların Ar-Ge merkezi kurmasını teşvik edeceğiz” dedi.
 
Reklam
Reklam Alanı728 × 90

Okuyanlar bunları da okudu

Turkchem Araçları

Oyunlardan ve bulmacalardan öğren

Kimya sanayiini oynayarak tanıyın: her hafta yeni bulmaca, etkileşimli periyodik tablo, sektöre özel oyunlar ve ücretsiz hesaplayıcılar.