Yeni Trend Kenevir Tohumu Yağı

Mart 07, 2019, 5:02 pm
8 dakika


Ferda Sıldıroğlu

İş Geliştirme Müdürü
Parkim Group

 

Kenevir bitkisi (Cannabis Sativa), Asya kökenli olarak düşünülmesine rağmen, tüm dünyaya yayılmıştır. Kenevir’in sağlık açısından tanımlanmış faydaları Mısır papirüslerinde binlerce yıl öncesinde yar almaktadır. Kenevir’in eski çağlarda Hint ve Çin tıbbında; yaşlanmayı yavaşlatan, kan dolaşımını artırıcı, canlandırıcı özellikte uygulamaları tanımlanmıştır.

Kenevir Tohumu Yağı, %35 tohum yağından oluşur, düşük oranda, %8 kadar, doymuş yağ asitleri ve yüksek oranda, %80 oranında, doymamış çoklu esansiyel yağ asitleri mevcuttur.

Kenevir Tohumu Yağı, %55 linoleik asit ve %20 alfa-linolenik asit ile E-vitamini, karoten gibi antioksidanlar içermektedir.

Omega 6 (linoleik asit) ve Omega 3 (alfa-linolenik asit) çok ince bir film tabaka oluşturma eğilimindedir. Yüzey aktivitesi olarak tanımlanan bu özellik, toksinler gibi maddelerin yok olabildiği cilt yüzeyine taşınması için kuvvet sağlamaktadır.

Linoleik asit ve Linolenik asitler, prostaglandinler için öncüdür ve hormon benzeri bir familyadan bileşenler olup, bütün dokularda pek çok fonksiyonu düzenler.

Uygulamalar
Kenevir Tohumu Yağı, saça ve cilde direkt olarak uygulanabilmektedir. Aynı zamanda, aktif bileşen olarak kolaylıkla kullanılabilmektedir. Ayrıca, saç ve cilt bakım ürünleri için mükemmel bir taşıyıcı görevi görür.

Önerilen kullanım oranı %3-10 arasındadır.

Kenevir Tohumu Yağı yağ asitleri kompozisyonu, cildin doğal lipid yapısı ile yakın benzerlik göstermektedir; topikal olarak cilde uygulandığında, cildi yeniden doldurmakta, anti-inflamatuvar olarak çalışmakta ve ciltteki düşük seramid seviyesini kısmen tolere etmektedir; böylece ciltte nem tutma kapasitesini artırmakta ve yaşlanmış- inflame olmuş cilt görüntüsünü azaltmaktadır.

Kenevir Tohumu Yağı, anti-aging (yaşlanma karşıtı), akne karşıtı, güneş bakım ve tıraş-tıraş sonrası ürünlerde aktif bileşen olarak kullanılabilir.

Kenevir Tohumu Yağı içindeki esansiyel yağ asitleri ve diğer besin bileşenleri keratin oluşumuna yardımcı olur. Keratin, saçlardaki temel proteindir ve saçın yapısal bütünlüğünden sorumludur.

Kenevir Tohumu Yağı, yüksek performanslı nemlendirici olarak, kuru ve kepekli saç-cilt ürün formülleri için ideal bir bileşendir.

Teknik Bilgiler

Grupo Plimon firması, 1980 yılında kurulmuştur ve Grupo Plimon S.L. Holding bünyesinde İspanya’da faaliyet göstermektedir. Farklı endüstriyel sektörlerde, geniş ürün portföyü ile 70 ülkede benzersiz servis vermektedir. Firma, operasyonel mükemmellik çerçevesinde, sürekli takım çalışması sadakati ile kalite ve inovasyonun önemli ölçüde iyileştirildiği değerler üzerine kurulmuştur. Kalite, ürün güvenilirliği, çevreye saygı; grup yönetiminin anahtar faktörleridir.

Ürün ihtiyaçlarını karşılamak ve geliştirmek için, müşteri bakış açısı ile, sürekli kararlılıkla çalışarak önemli bir tecrübeye sahip olmuştur. Yıldan yıla büyüyen Grupo Plimon, dünya çapında genişlettiği ağ ile iş ve dağıtım çevresini geliştirmektedir.

Textron, organik yağlardan, yüksek rafine yağlara; temel yağlardan sinerjetik ve özel müşteri formülleri yağlara kadar, her ihtiyaca uygun çözümü sunmaktadır. Textron, global kozmetik sektörü için kişisel bakım ürünlerinde vazgeçilmez içeriklerde yüksek kalite bitkisel yağlar üretmekte ve tedarik etmektedir. Bu yağlar, direkt saç ve cilt üzerine uygulanabildiği gibi, durulamalı ürünler ve durulanmayan ürün formüllerinde de kullanılabilmektedir.

Textron, teknik konularda ve regülasyonlar ile ilgili sorulara; müşterilere özel olarak ve satış sonrası destek vermek üzere kalıcı çözümler sağlamaktadır.

Textron, tam donanımlı laboratuvarları ile organoleptik uyumluluk, fizikokimyasal ve mikrobiyolojik spesifikasyon parametrelerini güvence altına almak üzere yağ asitleri profili ve oksidatif stabilite testlerini de içeren kalite kontrol faaliyetlerini yürütmektedir. Üretim batch’lerine ait, şahit numuneler, olası sapmaları tekrar kontrol etmek amaçlı muhafaza edilmektedir. Re-test servisi de sağlanmaktadır.

Virgin (Ham) Yağlar, herhangi bir değişime uğramaksızın, yalnızca mekanik olarak veya diğer fiziksel koşullarda elde edilir.

Organik Yağlar, ekolojik prensiplere saygılı üretim standartları ile üretilmektedir. Organik Sertifikalı Textron ürünleri, Ecocert tarafından sertifikalandırılmaktadır.

Rafine Yağlar, renk-koku-asit değeri ve oksidasyon parametrelerinin kontrol altında tutulduğu, saflaştırma prosesleri ile sağlanmaktadır.

Esansiyel Yağlar, bitkilerde bulunan yüksek aromatik uçucu organik yağlardır. Farmasotik ve terapotik potansiyeldedir. Geniş spektrumlu biyolojik özelliklerinin yanı sıra, aktif bileşenler olarak büyük potansiyele sahiptirler.

Farmokopi Kalite geniş bir rafine yağ çeşidine sahip olan Textron yağları, ilaç uygulamaları için uygundur. Textron Yağları; EP-Avrupa Farmakopi; BP-İngiliz Farmakopi, USP-Amerika Farmakopi gerekliliklerini karşılamaktadır.

Doğal Bitkisel Yağlar
Evoil®, özenle seçilmiş, uzmanlıkla dengelenmiş ve geliştirilmiş aktif içerikler ile; kozmetik ürünler üreticilerine yeni nesil kişisel bakım ürünlerine zemin oluşturacak, ideal hammaddeler üretmektedir. Ayrıca; firmalara özel üretim yağlar ile, müşterilerinin ürün formüllerini iyileştirmektedir.

Evoil®serisi ürün grubu, fonksiyonellik ve stabilite açısından optimize edilmiş bitkisel yağları içermektedir.

Evoil® serisindeki ürünler, spesifik her bir meyve yağı veya bitkisel yağın, esas yararlılıklarından hiçbir özellik kaybetmeksizin
klasik yağ asit kompozisyonunu taklit etmek temeli ile geliştirilmiştir. Bu seride yer alan ürünler; renk ve koku özellikleri minimalize edilmiş ürünler elde edebilmek için, fiziksel karakteristikleri dikkatlice tasarlanmıştır. Maliyet avantajı sağlayan, kararlı ve üstün ürünler sunulmaktadır.

 

  • (gizli tutulacaktır)