Pazartesi, Mayıs 6, 2024

1915 Çanakkale Köprüsü Jotun ile Boyandı

1915 Çanakkale Köprüsü Jotun ile Boyandı

Osmangazi Körfez Geçiş Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Boğaz Köprüsü ve Avrasya Tüneli’nin ardından 1915 Çanakkale Köprüsü’nde de Jotun tercih edildi.

1915 Çanakkale Köprüsü Jotun ile Boyandı

Dünyanın en uzun orta açıklı köprüsü olan Çanakkale Köprüsü’nün boyasında Jotun tercih edildi. Alanında güçlü endüstri boyalarından olan Jotun, yüksek kalitede ürünleri ile uzun ömürlü bir koruma sağlıyor.

Jotun, Türkiye’nin önemli yapılarını korumaya devam ediyor. Birçok önemli yapıda kullanılan Jotun, Çanakale 1915 köprüsünde de kullanıldı. 1915 Çanakkale Köprüsü’nün 2023 metre orta açıklığı bulunan, 4608 metre uzunluğunda olan 318 metre yüksekliğindeki 2 çelik kulesi, çelik tabliyesi ve tüm yardımcı çelik aksamları Jotun ile korunuyor.

Çanakkale Köprüsü

Jotun’un Yüksek Performans Gösteren Endüstriyel Boyaları Tercih Edildi

Projede toplamda 600 bin litre boya kullanıldı ve Jotun’un korozyona ve zorlu koşullara karşı yüksek koruma sağlayan endüstriyel boyaları tercih edildi. Osmangazi Köprüsü’nde de kullanılan Jotun’un yangına karşı dayanıklı Jonathar serisi Çanakkale Köprüsü’nün de bazı kısımlarında kullanıldı.

Köprüde Türk bayrağının renkleri kullanıldı. Köprünün kuleleri son katmanda Türk Bayrağı kırmızısına boyanırken, tabliyesinin son katında ise Türk Bayrağı beyazı tercih edildi. Kulelerin rengi için boya özel olarak üretilen 1915 Çanakkale Kırmızı adı verilen ton ile boyandı.

Türk bayrağı renklerini 1915 Çanakkale Köprüsü’ne taşıyan Jotun, Avrupa Yakası’nı Asya’ya bağlayan tüm köprülerinin tercihi oldu.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

BÖLÜM SPONSORU

Öne çıkan haberler