Salı, Nisan 30, 2024

BULUŞ Takımı TEKNOFEST 2023’te Derece Aldı

BULUŞ Takımı TEKNOFEST 2023’te Derece Aldı

Üniversitemiz Meslek Yüksekokulu Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Bölümü Öğretim Elemanı ve Polimer Teknolojiler ve Kompozit Uygulama ve Araştırma Merkezi (ArelPOTKAM) Araştırma Uzmanı Öğretim Görevlisi Erdi BULUŞ’un İl Sağlık Müdürlüğü Ar-Ge Projeler Birimi Sorumlusu Uzman Gülseren SAKARYA BULUŞ ile takım üyeliğini yaptığı BULUŞ Takımı, “Nanoteknolojik Yara Bandı” projesi ile 27 Nisan-1 Mayıs tarihlerinde TEKNOFEST 2023 İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması Sağlık ve İlk Yardım Kategorisinde Üniversite ve Üzeri seviyede Türkiye Üçüncülüğü derecesi elde etmiştir.

BULUŞ Takımı “Nanoteknolojik Yara Bandı” projesinde akut, kronik ve enfekte olmuş yaralarda üstün performans gösterecek nefes alabilen, akıntıyı absorbe edebilen, yara izi gideren, kanama durdurucu, bakteri geçişine engelleyen, şeffaf, yara derinliğine göre hidrofilik ve hidrofobik özellik gösterebilecek ve ikincil deri vazifesi görebilen ileri teknoloji ürünü yara bakım ürünü üretmişlerdir.

Ekip proje ürünü ile TÜRK PATENT VE MARKA KURUMU’ndan 20 yıl geçerli İncelemeli Patent tescili almış ve yine iki farklı formülasyona sahip yara bakımı ürünü patent başvurularına ait olarak Araştırma Raporunun özgün olduğunu ve Dünyada tek olduğunu ispatlamışlardır. TÜRK PATENT VE MARKA KURUMU’na başvurulmuş ve başvurulacak sağlık alanında inovatif çözümler sunabilecek 15 farklı patent ve faydalı model çalışmaları yer almaktadır.

Ödül alan “Nanoteknolojik Yara Bandı” projesi BULUŞ takımının faydalı model başvurusu olan Yerli Üretim Elektrik, Hava, Eritme Sistemli Çalışabilen Lif ve Partikül Cihazı ile üretilerek gerçekleştirilmiştir. Faydalı Model başvurusu yapılan cihaz ile TEKNOFEST 2021 İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması Sağlık ve İlk Yardım Kategorisinde Üniversite ve Üzeri seviyede Türkiye Beşinciliği derecesi elde edilmiştir.

Ayrıca ekip güncel olayları da her gün yakından takip etmesinin yanı sıra 6 Şubat saat 4.17’de meydana gelen Depreme yönelik yaralananlara destek olmak, AFAD’a ve Sağlık Ekiplerinin kullanımına yönelik yapmış oldukları yara bantlarının nasıl daha kullanışlı hale getirilmesini sağlamak üzere geliştirdikleri “Taşınabilen Yara İyileştirici Tabanca” projesini de bir yandan ortaya çıkarmışlardır. TEKNOFEST 2023 yarışma sürecinde jüri üyelerine ve ziyaret eden tüm katılımcılara sunum yapmışlardır.

Yoğun ilgi gören stantlarında taşınabilen sistemlerine yoğun bir ilgi gösterilmiştir. Yurtdışında 40 Bin TL ve üzeri fiyata satılan taşınabilen sistemi YERLİ üreten ekip 1500 TL-1700 TL civarında bir maliyetle ve inovatif çözümler sunan bir sistem haline getirerek dış piyasadan ayırt edici bir arayüze sahip hale gelmiştir. “Taşınabilen Yara İyileştirici Tabanca” projesinde hem faydalı model başvurusunda hem de Health Spin girişiminde hak sahibi Ramazan Yasin KAYA ve Yavuzhan BİRİNCİ de taşınabilen sistemin üretim sürecinin bir parçasıydı.

BULUŞ Takımı

Öğretim Görevlisi Erdi BULUŞ’un Takım Kaptanlığı, Takım Danışmanı ve Takım Üyesi olduğu TEKNOFEST 2023 de final yarışmasında olan toplam beş projesinden biri Türkiye Üçüncülüğü derecesi alırken, diğer dört yarışmayı da iyi dereceler de tamamlamışlardır.
Final yarışmasında yer alan projeler ve kategorileri aşağıdaki gibidir;

BULUŞ takımı “Nanoteknolojik Yara Bandı” projesiyle TEKNOFEST 2023 İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması Sağlık ve İlk Yardım Kategorisinde Üniversite ve Üzeri seviyede Türkiye Üçüncülüğü derecesi elde edilmiştir.

BULUŞ takımı “Mikrotia Hastalığına Yönelik Kulak Üretimi” projesiyle TEKNOFEST 2023 İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması Sağlık ve İlk Yardım Kategorisinde Üniversite ve Üzeri seviyede yarışmayı iyi bir derece ile tamamlamıştır.

BULUŞ takımı “SUSUZ TARIM” projesiyle Tarım Teknolojisi Yarışması Üniversite ve Üzeri Seviyede yarışmayı iyi bir derece ile tamamlamıştır. SUSUZ TARIM projesi yarışmada en dikkat çeken projelerindendi.

Takım projede topraksız tarımı özendirirken ülke olarak toplum olarak suyumuzu nasıl boşa harcadığımızı gözler önüne sürmüştür. Bu projede suyun nemini ve havadaki azot desteğini de alan takım projede nanoteknolojik membranlarıda kullanarak tohum için ideal atmosferik koşulları oluşturarak organik tarım alanına dikkat çekilmesi gerektiğini vurgulamıştır. Çilek ve marul yetiştiren takım yapmış oldukları üretimle projenin yapılabilitesini ortaya koymuşlardır. Projenin patent başvurusunu gerçekleştirmişlerdir.

KÖKCELL takımında “Mukoadhesive Film” projesiyle Biyoteknoloji İnovasyon Yarışmasında Proje Kategorisinde İstanbul Arel Üniversitesi ArelPOTKAM Merkez Müdürü Doç.Dr. Yeşim Müge ŞAHİN ve Öğretim Görevlisi Erdi BULUŞ yer almışlardır.

Any Problem D.A.İ. takımı danışmanı olan Öğretim Görevlisi Erdi BULUŞ öncülüğünde “Menisküs Yırtığına Yönelik Menisküs Diski ve Yapay Ligament Üretimi” projesiyle TEKNOFEST 2023 İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması Sağlık ve İlk Yardım Kategorisinde İlkokul/Ortaokul seviyede yarışılmış ve jüriler ve katılımcılar tarafından dikkat çeken ve beğenilen bir proje olduğu belirtilmiştir.

BULUŞ Takımı Kaptanı Öğretim Görevlisi Erdi BULUŞ ve Takım Üyesi Uzman Gülseren SAKARYA BULUŞ

“YERLİ ÜRETİM ELEKTROEĞİRME CİHAZI” projesiyle TEKNOFEST 2020 İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması Sağlık ve İlk Yardım Kategorisinde Üniversite ve Üzeri seviyede Türkiye Üçüncülüğü derecesi,

Yerli Üretim Elektrik, Hava, Eritme Sistemli Çalışabilen Lif ve Partikül Cihazı ile üretilerek gerçekleştirilmiştir. Faydalı Model başvurusu yapılan cihaz ile TEKNOFEST 2021 İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması Sağlık ve İlk Yardım Kategorisinde Üniversite ve Üzeri seviyede Türkiye Beşinciliği derecesi,

“Yenilikçi Dokusuz Yüzeylerle Yeni Nesil ve Sürdürülebilir Bitki Islahı Malzemelerinin Geliştirilmesi” TEKNOFEST 2022 Tarım Teknolojisi Yarışması Üniversite ve Üzeri seviyede Türkiye Üçüncülüğü derecesi elde etmişlerdir.

Sağlık sektörü uygulamalarında yenilikçi çözümler sunan ekip dışa bağımlığı azaltıcı yerli üretim sistemler üretmekte ve geliştirmektedir. Sağlık sektörünün yanı sıra kozmetik, gıda, tarım, filtrasyon, savunma ve tekstil gibi sektörlere yönelik katma değerli ürünler ortaya koymaktadırlar.

Gelişmiş altyapısı ile akademiye ve özel sektöre yenilikçi çözümler sunan Üniversitemiz YÖK onaylı Ar-Ge merkezi olan ArelPOTKAM da ileri teknoloji altyapısı ile analizlerin yanı sıra üretim ve hızlı prototipleme uygulamalarına yönelik zengin bir altyapı ve uzman bir kadro yer almaktadır. ArelPOTKAM olarak ulusal ve uluslararası alanda projeler, analizler, üretimler, bilimsel çalışmalar (makale, patent, bildiri, proje pazarları, kitap bölümü vs.) gerçekleştirilmektedir.

BULUŞ takımı olarak TEKNOFEST sürecinde sonsuz desteklerinden ötürü İstanbul Arel Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Özgür GÖZÜKARA’ya, İstanbul Arel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ercan GEGEZ’e, İl Sağlık Müdürü Prof.Dr. Kemal MEMİŞOĞLU, Serdar AĞALAR’a, İstanbul Arel Üniversitesi MYO Müdürü Prof.Dr. Bahtişen KAVAK’a, MYO Müdür Yardımcıları Öğr.Gör. Nesrin ONUR ve Öğr.Gör. Özlem ÖZTÜRK TEMUR’a, MYO Ulaştırma Hizmetleri Bölüm Başkanlığı Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı ve Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı Bölüm Hocalarımıza, ArelPOTKAM Merkez Müdürü Doç.Dr. Yeşim Müge ŞAHİN’e, Müdür Yardımcısı Dr.Öğr.Üyesi Alper TEZCAN’a, Uzman Salih ASKER’e, Uzman Kibar ARAS’a, takım tüm süreçlerdeki maddi ve manevi desteği için ailelerine özellikle her zaman fedakarlık yapan ve BULUŞ takımının en küçük üyesi biricik evlatları Eymen Uras BULUŞ’a bakan ve o fırsatta proje yapan, yazan ve çalışabilme fırsatı buldukları için anneleri Lütfiye SAKARYA’ya çok teşekkür etmişlerdir.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

BÖLÜM SPONSORU

Öne çıkan haberler