Salı, Nisan 23, 2024

Konica Minolta Türkiye Başkanı Toshiyuki Yamada ile Keyifli Bir Sohbet

Konica Minolta Türkiye Başkanı Toshiyuki Yamada sektördeki profesyonel deneyimleri, sektöre sunmuş oldukları ürünler ve Türkiye pazarı hakkında keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Okurlarımıza kısaca kendinizden, eğitim durumunuzdan ve profesyonel özgeçmişinizden bahsedebilir misiniz?

Üniversiteyi Japonya’da Sophia Üniversitesi’nde okudum, Ekonomi Bölümü mezunuyum. Konica Minolta’ya 1999 yılında Sipariş Yönetimi ve Lojistik Departmanında uzman olarak başladım. Daha sonraları da Yurt Dışı Satış Departmanında görev aldım ve Asya-Pasifik Orta Doğu Bölgesi ile ilgilendim. Türkiye’den önce 2007-2012 yılları arasında Almanya’da çalışıyordum. Türkiye’ye 2012 yılında Başkan Yardımcısı olarak geldim ve 2013 yılından itibaren de Konica Minolta Türkiye Başkanı olarak görev yapıyorum.

Okurlarımıza firmanızın kuruluşundan bugüne dek gelişen süreci ana hatlarıyla anlatabilir misiniz?

Konica Minolta 1873 yılında kurulmuş, tarihi çok eskilere dayanan köklü bir firma. Kurulduğu günden bu yana, ofis araç gereçleri, endüstriyel kullanım için optik sistemler ve tanı görüntüleme sistemi dahil olmak üzere birçok farklı iş kollarında hizmet vererek iş alanlarını genişletti.

Konica Minolta hâlihazırda 9 farklı iş kolunda faaliyet gösteriyor. Boya sektöründe hizmet veren Konica Minolta Sensing ise hassas renk ve ışık ölçümleri yapılmasına olanak sağlayan optik teknoloji sağlıyor. Kullanıcılar istedikleri kaliteye ve operasyonel hedeflerine daha kolay ulaşıyor. Sensing cihazları ile elde edilen çözümler sayesinde daha doğru ve kesin bir sonuç elde edebiliyorlar.

Konica Minolta’nın Türkiye yapılanması hakkında bilgi verebilir misiniz?

Konica Minolta İş Teknolojileri 2012 yılında merkez ofisini İstanbul’da açtı. Bundan önce Türkiye’de distribütörleri aracılığı ile hizmet veriyordu. Ancak 2012’de firma bizzat kendi ofisini açma kararı aldı ve İstanbul’daki merkezin yanı sıra Antalya Ankara ve Bursa’da da ofisler açarak faaliyetine başladı.

Şu anda Türkiye’de kendi ofislerimizle olduğu kadar bayilerimiz aracılığı ile de hizmet veriyoruz. Hâlihazırda 130’un üzerindeki Konica Minolta çalışanımızla direkt ve 20’nin üzerinde bayi ağımızla Anadolu’nun dört bir yanında hizmet verecek kapasiteye sahibiz.

Ürün gruplarınız ve hizmet verdiğiniz sektörler hakkında bilgi verebilir misiniz?

Söz ettiğim gibi Konica Minolta 9 farklı sektörde hizmet veriyor. Bunlar; İş Teknolojileri, Ölçüm Cihazları, Medikal, Optik, Endüstriyel Inkjet, OLED Aydınlatma, Performans Malzemeleri ve Planetaryum. İş Teknolojileri olarak 2012’den bu yana Türkiye’de bulunurken, Konica Minolta Sensing Ölçüm Çözümleri de 2016 yılında hizmet vermeye başladı. İş Teknolojileri birimi fotokopi cihazları, yazıcılar ve dokümantasyon çözümlerini kapsarken, Sensing cihazları; plastik, otomotiv ve boya sanayi için çözümler üretiyor.

Ar-Ge faaliyetlerinizden ve yatırımlarınızdan bahsedebilir misiniz?

Konica Minolta Grubu, asıl işimiz olan görüntüleme teknolojileri üzerine yıllar süren Ar-Ge çalışmaları sonucunda bir dizi ileri patentli teknoloji geliştirdi ve ofis ekipmanları, optik bileşenler, tıbbi görüntüleme ürünleri ve ölçüm cihazları alanlarında da bunu devam ettirdi. Konica Minolta olarak bir yandan daha fazla büyüme elde etmek için, kendi ana teknolojimizin avantajından yararlanarak yeni iş alanlarına girmek üzere girişimde bulunurken aynı zamanda mevcut iş alanlarını ve faaliyetlerimizi genişletmek için çalışıyoruz.

Konica Minolta Grubu teknolojik stratejisi üç temel politikaya dayanıyor; ana teknolojilerimizi birleştirerek ve daha ileri taşıyarak yeni değer yaratmak, Orta Vadeli Çevre Planı hedeflerine ulaşmak için teknolojik gelişmeyi teşvik etmek ve Ar-Ge kapasitemizi dünyanın en yüksek kalite standartlarına çıkarmak.

Grup genelindeki teknolojik stratejimiz ile birlikte, malzeme, optik, nano-imalat ve görüntüleme olmak üzere dört iş alanında 12 ana teknoloji belirledik. Bu ana teknolojileri geliştirerek ve sonrasında birleştirerek ve bunları entegre ederek yeni değer yaratıyoruz.

Özellikle, fotosentez maddeler, lensler ve film üretimindeki uzun yıllara dayanan tecrübemizle geliştirdiğimiz organik maddeler sentez teknolojisi, optik tasarım teknolojisi ve film yapımı ve kaplama teknolojilerimiz sayesinde, kaplama yoluyla yapılan dünyanın ilk organik ışık yayan diyot (OLED) aydınlatmasını geliştiriyoruz.

Dünya baskı trendlerini nasıl takip ediyorsunuz?

Konica Minolta, baskı teknolojilerinde dünyanın en önemli ve dünya çapında üreticilerinden biridir. Bu çapta bir marka olarak biz sadece trendleri takip etmiyoruz, o trendleri bizzat belirleyen markalardan biriyiz.

Şirketlerin firmanızı tercih etmesinin sebebi sizce nedir?

Bizim için anahtar cümle “Nitelik, nicelikten önce gelir.”, asıl değerimiz bu. Bizi rakiplerimizden ayıran en büyük özelliğimiz; bu değerimiz. Sürekli olarak toplam hizmet kalitemize yatırım yapıyoruz. Aynı zamanda müşterilerimize sadece bir satışçı olarak değil aynı zamanda danışman olarak yaklaşıyoruz. Müşterilerimizin işlerini nasıl büyütebilecekleri konusunda onlarla birlikte çalışıyoruz.Konica Minolta

Firmanızın çalışma prensiplerinden ve vizyonundan bahsedebilir misiniz?

Vizyonumuz; global vizyonumuzla aynı çizgide. Küresel çapta önemli bir marka olabilmeniz için firma mesajlarınızın fikirlere şekil vermesi gerekir. Bizim 6 adet çalışma prensibimiz var; açık ve dürüst, müşteri odaklı, yenilikçi, tutkulu, kapsayıcı, işbirlikçi ve hesap verebilir. Amacımız, herkes için daha iyi bir geleceğe katkıda bulunacak fikirlere şekil vererek, müşterilerimizin ihtiyaçlarını kendi bakış açılarından anlamak ve işlerinde karşılaştıkları zorluklara çözmek üretmek için onların ne düşündüklerini önceden bilmek.

Konica Minolta’nın çevre politikası ve sürdürülebilirlik yaklaşımı hakkında bilgi verir misiniz?

Konica Minolta Çevre Politikası iş stratejileri içine, çevresel, ekonomik ve sosyal bakış açılarını entegre etmek üzerine kurulu. Konica Minolta uzun vadeli çevre vizyonu olarak Eko Vizyon 2050 adı altında bir vizyon belirledi. Bu vizyon Konica Minolta’yı ve sürdürülebilir bir Dünya ve topluma katkıda bulunarak gelecekteki hedeflerine ulaşması yolunda doğru bir şekilde yönlendiriyor.

Eko Vizyon 2050, 2005 seviyesine oranla 2050 yılına kadar, ürün yaşam döngüsü boyunca CO2 emisyonlarının %80 oranında azaltılması gibi somut bir hedef belirlemiş durumda. Konica Minolta ayrıca Eko Vizyon 2050 vizyonunda özetlenen hedeflere ulaşabilmek için Orta Vadeli Çevre Planı 2016’yı yarattı.

Konica Minolta’da çevreyi korumak, günlük iş rutinlerimizin önemli bir parçası durumunda. İş Teknolojileri alanından lider markalardan biri olarak kendimizi sorumlu hissediyoruz. “Yeni değer yaratmak”, yönetim felsefemizin ayrılmaz bir parçası.

Çalışan profiliniz hakkında bilgi alabilir miyiz? Müşterilerinize daha iyi hizmet verebilmek ve beklentilerini karşılayabilmek adına ne tür çalışmalarınız var?

Biz hizmet odaklı bir firmayız, dolayısıyla çalışan kalitemiz bizim açımızdan hayati bir önem taşıyor. Şu anda 130’un üzerinde çalışanımız var ve her bir çalışma arkadaşıma uzmanlığı konusunda güven duyuyorum. Müşterilerimizin ihtiyaçlarını doğru bir şekilde anlayabilmeleri için arkadaşlarımızın iletişim yeteneklerini de en az uzmanlıkları kadar önem verdiğimiz konu. Öte yandan bir Japon olarak Türk çalışanlarımızla başarılı bir çalışma uyumu yakaladığımızı belirtmek isterim.

2015 yılı için beklentilerinizi, hedeflerinizi özetleyebilir misiniz?

2017 yılında, bütün Konica Minolta birimlerini birleştirerek ve Türk toplumu için değer yaratarak büyümeyi hedefliyoruz.

 

 

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Öne çıkan haberler