Salı, Ocak 31, 2023

Titanyum Dioksit

Titanyum Dioksit – Kozmetik Uygulamaları için Saf Beyazlık

Titanyum dioksit (TiO2) birçok uygulamada genellikle beyazlaştırıcı, parlatıcı ve opaklaştırıcı pigment olarak kullanılmaktadır. Saf TiO2 inerttir, yani diğer bileşenler ile reaksiyona girmemektedir.

Göz, ağız çevresi, göz kapakları gibi vücudun en hassas bölgelerine uygulanabilir ve alerjik reaksiyon riskinin büyük ölçüde azalmasını sağlar.

TiO2; kişisel bakım, cilt bakımı ve renkli kozmetik uygulamalarında yoğun renk içeriği sağlar. Daha yüksek yoğunluk ve parlaklık içermesiyle ciltten salınan yağların emilmesinde yardımcı olur.

Cildin UV ışınlarından korunmasını sağlayarak, güneş bakım ürünlerini son derece uygun hale getirir. Cilt tonunu eşitleyebilmesi ve kullanıcıların sağlıklı, güzel cilde sahip olma isteğinin artmasıyla birlikte cilt bakım ürünlerine olan talebi arttırmaktadır.

 

Uygulama Alanları:

• Sıvı ve Toz Bazlı Fondötenler,
• Bronzlaştırıcılar,
• Allıklar,
• Göz Farları,
• Maskaralar,
• Rujlar,
• Güneş Bakım Ürünleri,
• Sabunlar,
• Şampuanlar,
• Ojeler,
• Vücut Losyonları ve Kremleri.

Titanyum Dioksit

TiO2’nin pigment formunun (partikül boyutu 5 mikron ve üzeri) diğer renklerle kullanılması kozmetik ürünlere yoğunluk ve parlaklık vermenin yanı sıra üreticilerin fondöten ve rujlarda tüm cilt tiplerine uygun farklı tonları oluşturmalarını sağlar.

TiO2’nin pigment olmayan formu (partikül boyutu 5 mikron ve azı) ise; güneş bakım ürünlerinde önemli bir bileşen olup, hem UVA hem de UVB ışınlarını absorplayıp saçarak, güneş yanığını ve erken yaşlanmayı önlemektedir. Bu özellik renkli kozmetik ürünlerinde de akıllıca kullanılmaktadır.

Böylece; BB kremlere, fondötenlere ve rujlara UV koruma özelliği verir. Çok ince partikül boyutlu TiO2 kullanımı, güneş koruyucularının ince bir tabaka olarak uygulanmasını sağlar. Bu sayede kullanıcıların, diğer beyaz-opak koruyuculara tercih etmelerini sağlar. TiO2 ciltteki yağları emmeye yardımcı olurken, istenmeyen parlamayı azaltan bir opaklık kazandırır. Mat görünüm için üretilen kozmetik ürünleri için önemli bir özelliktir.

Gıda ve ilaç uygulamalarında, TiO2’nin daha yüksek saflık ve parlaklıkla işlenmesi gerekmektedir. Saflık %99’dan fazla olmalı ve ağır metaller çok iyi kontrol edilmelidir. (Örn: Kurşun oranı 10 ppm’den, arsenik oranı 3 ppm’den az olmalı.)

TiO2; süt ürünleri, şekerleme gibi bazı gıdaların beyaz rengini arttırmak ve diş macunlarına, bazı ilaçlara parlaklık katmak için kullanılan FDA onaylı bir katkı maddesidir. Ayrıca kurutulmuş sebzeler, kabuklu yemişler, tohumlar, çorbalar, bira, şarap gibi beyaz olmayan gıdalarda lezzet arttırıcı olarak kullanılmaktadır.

Pazarda çeşitli uygulamalar için normal ve yüzey işlem görmüş TiO2 ürünler bulunmaktadır. Normal işlem görmüş TiO2, rutil ve anataz olarak farklı kristal yapıda, farklı parçacık boyutunda ve yumuşak dokuda olmak üzere uyarlanmıştır.

Yüzey işlemli TiO2 ise farklı ürünlerde doku, parlaklık ve dağılabilirlik açısından üstün avantajlar sunar. Yüzey işlem görmüş ve farklı özellikler kazandırılmış TiO2, tri-etoksi kapril silan, Lauroyl Lysine (3L), dimetikon gibi farklı bileşenlerle kaplanmış olabilir.

TiO2; son ürüne sağladığı üstün performans özellikleri sayesinde kozmetik, gıda, ilaç gibi farklı sektörlerde, çeşitli amaçlarla yaygın kullanılan bir hammadde olarak yerini almaktadır. Hem yeni ürünlerin geliştirilmesinde hem de son ürünün gereken spektleri sağlaması açısından kullanımı birçok sektörde büyük önem taşımaktadır.

Titanyum Dioksit

Zeynep Semiz
Ticari Müdür
Color&More

Züleyha Dursun
Dahili Satış Uzmanı
Color&More

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

BÖLÜM SPONSORU

11,034TakipçilerTakip Et
777TakipçilerTakip Et
1,500AboneAbone Ol

Öne çıkan haberler