Cumartesi, Haziran 22, 2024

Gluconolactone: Hassas Ciltler için Doğal PHA

Cilt bakımında en yaygın kullanılan PHA’lardan (polihidroksi asitler) biri olan Gluconolactone, AHA’lara ve BHA’lara (glilikolik, laktik ve salisilik asitler gibi) benzer şekilde çalışarak ciltte peeling etkisi yaratır.

Temel farkı, geleneksel cilt asitlerine kıyasla ciltte hassasiyet oluşturmaması ve cilde yüksek nem kazandırmasıdır. Hassas ciltlerin de güvenle kullanılabileceği bir peeling asidi olan Gluconolactone, daha pürüzsüz bir cilt görünümü sunar.

Organik Asitler Nelerdir? – AHA, BHA ve PHA

Alfa Hidroksi Asitler (AHA’lar) keratolitiktirler, dolayısıyla kalınlaşmış stratum korneumu ve keratinositler arasındaki yapışkan bağları parçalarlar. Bunlar laktik asit, glikolik asit, malik asit, sitrik asit ve tartarik asittir. Beta Hidroksi Asitler (BHA’lar) yağda daha fazla çözünür, bu da cildin daha derinlerine nüfuz ettikleri anlamına gelir.

Kozmetiklerde beta hidroksi asit terimi özellikle bazı akne tedavilerinde kullanılan salisilik asiti ifade eder. Poli Hidroksi Asitler (PHA’lar)iın molekülleri çok daha büyüktür, bu nedenle AHA’lar ve BHA’lar kadar derine nüfuz edemezler. Daha derindeki hassas katmanlara zarar vermeden cildin yüzeyinde çalışırlar. Yaygın olarak kullanılan PHA ise glukonolakton içeriğidir.

Hassas Bir Eksfoliant Peeling Asiti

PHA’lar alfa-hidroksi asitlerin (AHA’lar) “yeni nesline” aittir. AHA’larla benzer faydalara sahiptirler ancak daha nazik oldukları için hassas cilt tipleri için de uygundur. Gluconolactone nazikçe doğal keratinizasyon sürecini eksfoliasyon, hücresel uyarımı yenilenme, cildin sağlıklı bir şekilde yenilenmesine katkıda bulunma yoluyla modüle eder.

PHA, AHA ve BHA’lardan Daha Az Agresif

Gluconolactone cilt tarafından çok iyi tolere edilir ve stratum korneum morfolojisini değiştirmez. Böylece cilt bariyerine ve daha derin katmanlara geleneksel asitler gibi zarar vermeden cildin onarılmasına olanak sağlar.

Gluconolactone: Hassas Ciltler için Doğal PHA

Salisilik asitle karşılaştırıldığında Gluconolactone suda kolayca çözünür ve yüksek konsantrasyonda kullanılmadığında (%30) pH’ı çok fazla düşürmez. Ayrıca cildin pH’ını korumaya yardımcı olarak düzenli kullanımda sağlıklı cildin korunmasına ve ciltteki pH dengesinin yeniden sağlanmasına yardımcı olur.

Cilt Bakımı için Çok Fonksiyonlu İçerik

• Hassas ve atopik ciltler için uygundur.
• Nazik bir peeling ve eksfoliasyon ajanıdır.
• Yaşlanma karşıtı özelliklere sahiptir.
• Etkili bir nemlendirici ajandır.
• Akne karşıtı faydaları vardır.
• Koruyucunun etkinliğini artırır.
• Şelatör özelliğine sahiptir.

Glukonolakton hemen hemen herkes tarafından, hatta cildi kolayca tahriş olan kişiler tarafından bile kullanılabilen az sayıdaki eksfoliyatörden biridir. Ayrıca C vitamini, niasinamid ve peptitler de dahil olmak üzere çoğu aktif maddeyle iyi uyum sağlar, dolayısıyla mevcut cilt bakımı rutininize dahil etmek kolaydır.

Dr. Marchbein, “Retinoid kullanıcıları bile, retinoidlerini kullanmadıkları gecelerde rutinlerine glukonolaktonu dahil edebilir” diyor. Ciltte hassasiyet oluşturmadan cilt tonunu ve dokusunu iyileştirecek bir formül geliştirmek istiyorsanız, Gluconolactone yüzde 100 denemeye değer.

 

Sultan Ergün
Satış Müdürü, Kişisel Bakım
Sales Manager, Personal Care
Barentz Gıda ve Kimya Tic. Ltd. Şti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

BÖLÜM SPONSORU

Öne çıkan haberler