Pazartesi, Nisan 29, 2024

Dow ve Eco-mobilier, RENUVA ™ Yatak Geri Dönüşüm Programı için Ortaklığa Giriyor

Dow ve Fransız yatak ve mobilya EPR (Genişletilmiş Üretici Sorumluluğu) organizasyonu Ecomobilier, bugün RENUVA ™ Yatak Geri Dönüşüm Programı için tüketici sonrası poliüretan köpüğün toplanması ve tedarik edilmesi için ortaklaşa yeni bir iş birliği duyurdu.

Bu inovasyon ortaklığının bir parçası olarak Eco-mobilier, Orrion Chemicals Orgaform’un Fransa’nın Semoy kentinde yakın zamanda açıklanan kimyasal geri dönüşüm birimine tüketici sonrası poliüretan köpük tedarik etmek için kullanılmış yatak toplama ve sökme özelliklerini kullanacak.

Geri Dönüşüm

“Dow’da atılan şiltelerin üstesinden gelmeye çalışıyoruz. Yıllardır kullanım ömrü dolmuş malzeme için merkezi olarak organize edilmiş atık toplama, sökme ve geri dönüşüm sistemlerini aktif olarak inceliyoruz. Fransa, EPR planını oluşturarak bir örnek oluşturdu ve Ecomobilier, yatak ve mobilya atıklarının toplanmasında öncülük ediyor ”dedi. Dow Avrupa, Orta Doğu, Afrika ve Hindistan başkanı Neil Carr. “Bu işbirliği, poliüretanlar için dairesel bir ekonomi yaratmak amacıyla inşa edilmiş tamamen yeni bir eko-sistemin bir gösterisidir.”

Eco-mobilier, 2013’ten beri kullanılmış yatakları topluyor. 2019’da toplanan hacimler zaten 66.000 tona ulaştı ve Eco-mobilier’ın eylemleri, tüketici sonrası yatak geri dönüşümünde önemli bir iyileşme sağladı. Bununla birlikte, bu tür malzemeler için pazarlar sınırlı kalmaktadır. “Eko-mobilier ve üretici ve perakendeci hissedarları bunu desteklemekten gurur duyuyor.

Eco-mobilier başkanı Dominique Mignon: Dow ile bu öncü proje sayesinde, yatak geri dönüşümü için yeni bir dönem açarak döngüyü kapatıyoruz. Bu, Fransa’da yatak geri dönüşümü için endüstriyel araçlar uygulama stratejimizle uyumlu ”dedi. Fransa’da yılda 200.000 yatağı geri dönüştürmeyi ve atık depolama ve yakma sorununu ele almayı amaçlayan RENUVA ™ Yatak Geri Dönüşüm Programının geliştirilmesinde son adımdır. RENUVA ™ poliollerinin ilk üretiminin 2021’in ilk yarısında yapılması beklenmektedir. şeklinde konuştu.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

BÖLÜM SPONSORU

Öne çıkan haberler