Cuma, Nisan 26, 2024

Borusan Çağdaş Sanat Koleksiyonu

Borusan Çağdaş Sanat Koleksiyonu’nun Görülmemiş Yapıtları Üç Yeni Sergi ile Perili Köşk’te

Borusan Contemporary, Borusan Çağdaş Sanat Koleksiyonu’ndaki yapıtlardan oluşan üç yeni sergiyle bahara merhaba diyecek. 4 Mart 2017 tarihinde açılacak olan “Uvertür: Borusan Çağdaş Sanat Koleksiyonu’ndan Yeni Eserler”, “Ola Kolehmainen: Sinan Projesi” ve “Günlerin Tortusu” adlı sergiler, 3 Eylül 2017 tarihine kadar Perili Köşk’te ziyaret edilebilecek.

Küratörlüğünü Borusan Contemporary’nin genel sanat direktörü Kathleen Forde’un üstlendiği ve daha önce Kasım 2014 tarihinde ilki gerçekleşen “Uvertür” sergi dizisinin ikincisi yine Borusan Çağdaş Sanat Koleksiyonu’na yeni katılan ve daha önce Borusan Contemporary’de gösterilmemiş yapıtlardan oluşuyor.

“Uvertür: Borusan Çağdaş Sanat Koleksiyonu’ndan Yeni Eserler” adlı bu sergide, Borusan’ın son dönemde koleksiyona yeni işler katarken gözettiği coğrafi, estetik ve türe dayalı yaklaşımı gözler önünde seriyor. “Uvertür”, Angela Bulloch, U-ram Choe, Chris Doyle, Kurt Hentschläger, Ali Kazma, Rachel Rossin, Christa Sommerer ve Laurent Mignonneu gibi sanatçıların dijitalleştirilmiş peyzajları ve yeni sipariş edilmiş videolarından sanal gerçeklik videoları ve interaktif portrelere uzanan bir çeşitlilik gösteriyor.

Küratörlüğünü Necmi Sönmez’in yaptığı “Ola Kolehmainen: Sinan Projesi” ise, Borusan Contemporary’nin dördüncü katında sanatseverlerle buluşacak. Soyut karakterli çalışmalarıyla tanınan, uluslararası çağdaş fotoğraf sanatının en önemli temsilcilerinden biri olarak değerlendirilen Ola Kolehmainen’in çalışmalarından oluşan “Sinan Projesi”, odağında Bizans ve Osmanlı mimarisinin başyapıtları olmasına rağmen, taşıdığı dinamikler itibariyle kültürlerarası diyalogu çağdaş bir yorumla ele alıyor.

Yine küratörlüğünü Necmi Sönmez’in üstlendiği, çağdaş sanat ile zaman arasındaki ilginç ilişkiyi sorgulayan “Günlerin Tortusu” sergisi de Borusan Çağdaş Sanat Koleksiyonu’ndan yapılan bir seçkiyle ortaya çıkıyor.

Sanat ile zaman arasındaki ilişki, çoğu kez, “zaman tabanlı medya” olarak tanımlanan yeni medya sanatı akımında oldukça farklı bir çerçevede ele alınıyor.

Daha önce Leylâ Erbil, Tezer Özlü gibi yazarların kitaplarından yola çıkarak düzenlenen sergiler geleneğine eklemlenen “Günlerin Tortusu”nun kavramsal çerçevesini eşsiz yazar Tomris Uyar’ın kurgu dünyası oluşturuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Öne çıkan haberler