Cuma, Nisan 26, 2024

Densipol WO 3025

 

Köpük Oluşumu

Köpük, sıvı ya da katı ortamda gazın kabarcıklar halinde sıkışması oluşumuna denir. Köpük oluşumu, köpüğün oluştuğu ortamın yüzey gerilimi, yüzey alanı ve basıncı gibi çeşitli faktörlere bağlıdır.

Endüstriyel uygulamalarda köpük kontrolü, kesintisiz üretim, verimlilik, maliyet ve ürün performansı bakımından çok önemlidir. Üretim süreci esnasında meydana gelen istenmeyen köpük oluşumu imalat sürecini kesintiye uğratırken, nihai ürünün kalitesini de olumsuz yönde etkiler.

Köpük oluşumu nedenleri olarak selüloz türevlerini, karıştırma hızını, reçineleri, üretim sonrası dolum ve uygulama metotlarını sayabiliriz.

Köpük kesiciler, köpük oluşumunun istenmediği ortamlarda ve endüstriyel işlemlerde köpük oluşumunun önüne geçmek veya hali hazırda köpük oluşumunun olduğu ortamlarda köpüğü gidermek için kullanılan kimyasal katkı maddeleridir.

Köpük kesiciler süspansiyonun  veya emülsiyonun yüzey gerilimini azaltır ve köpük oluşumunu engeller.Densipol WO 3025

Figür 1: Hava kabarcıklarının yükselişi ve dengede kalması.

Chemipol

1979 yılında İspanya’da kurulan Chemipol dünyanın lider aditif ve biosit üreticilerinden biridir. Yüksek teknolojisi, etkin çözümleri ve uzman teknik desteğiyle köpük kesici alanında çok büyük bir tecrübeye sahip olan Chemipol, Densipol PA ve WO serisiyle performans ve fiyat bakımından tüm dünyada çok büyük bir başarı elde etmiştir.

Densipol WO 3025

Densipol WO 3025 su bazlı sistemlere doğrudan ilave edilebilen, sistemdeki diğer ajan ve binder ile geniş ph aralığında kullanılabilen yüksek kaliteli bir köpük kesicidir. Uzun süreli etki oluşturur. Stabil bir üründür. WO 3025 hidrokarbon esaslı olup, yağ bazlı hidrofobik bileşikler içeren bir köpük kesicidir. Mineral yağ bazlıdır.

Mineral yağ bazlı olarak formüle edilmiş yüksek performanslı bu yeni nesil köpük kesici oluşan köpüğü süratle ve kalıcı olarak bertaraf ettiği gibi, aynı zamanda sürecin en başından itibaren köpük oluşumunu önler. Fiyat – kalite açısından en optimum çözümü sunan Densipol WO 3025, mükemmel bir stabilite ve emülsiyonlaşma sağlar.

Densipol W0 3025, üretim esnasında yüksek etkinlikte köpük kontrolü sağlar. Stiren akrilik, akrilik, alkid (su bazlı), stiren budatien ve polivinil asetat gibi farklı tiplerdeki binder kullanımlarıyla mükemmel uyumluluk gösterir. Genellikle 2/3’ünün başlangıçta, 1/3’ünün de binderden önce kullanılması önerilir.

Süratli, etkili ve kalıcı köpük kesme ve köpük önleme performansları, yüksek pH dayanımları ve yüksek ısı stabiliteleri, mükemmel kimyasal stabiliteleri, diğer kimyasallar ile uyumlulukları ve düşük maliyetleri gibi özellikleri nedeni ile Densipol WO serisi yüksek oranda tercih edilen başarılı bir köpük kesicidir.

Ali Karamustafaoğlu Satış Temsilcisi Asil Kimya ve Boya San. Tic. A.Ş.Densipol WO 3025

Figür 2: Hidrofobik parçacıkların formülasyondaki köpük kesici etkisi.

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Öne çıkan haberler