Pazartesi, Nisan 29, 2024

ARTA Tekstil Makine Yatırımıyla Kapasitesini Artırdı

ARTA Tekstil Makine Yatırımıyla Kapasitesini Artırdı

Dünyanın önde gelen hazır giyim üreticilerine kumaşlar sunarak Türkiye’nin ihracat rakamlarının artmasına katkı sağlayan ARTA Tekstil; gerçekleştirdiği makine yatırımlarıyla üretim hatlarını güçlendirmeye devam ediyor.

Rotasyon baskı için 650 bin, buharlama için 400 bin, dijital pigment baskı için de 100 bin dolarlık makine yatırımı gerçekleştiren firma kapasitesini ayda 500 bin, yılda da 5-6 milyon metre artırırken, yıllık cirosunu da yaklaşık 15 milyon dolar artırmayı hedefliyor.

Dinamik ve yenilikçi üretim anlayışı çerçevesinde halihazırda 80 milyon dolarlık makine parkurunda boyalı, baskılı ve kaplamalı dokuma kumaşta ayda 4 milyon metre, örme kumaşta da 900 ton üretimiyle müşterilerine yüksek kalite ve hızda hizmet sunan ARTA Tekstil, yeni makine yatırımıyla gücüne güç katıyor.

Yaklaşık 1 milyon 150 bin dolarlık yeni makine yatırımı gerçekleştiren firma yıllık üretim kapasitesini 5-6 milyon metre civarında artırmayı hedefliyor.

Hızlı ve kaliteli üretim açısından yeni makinelerin önemli olduğuna değinen ARTA Tekstil Kurucu Ortağı Arif Nalbant, “Fason işlem olarak baskı ve baskılı kumaş satışımıza katkıda bulunacak rotasyon baskı, buharlama ve dijital pigment makinelerimizle müşterilerimize sağlayacağımız hizmet kalitesi seviyemizi daha yukarıya taşıyacağız.

Aylık 500 bin, yıllık da ortalama 5-6 milyon metre civarında üretimimizi artıracak makinelerin ciromuzda da 15 milyon dolar kadar ciro artışı sağlamasını bekliyoruz” dedi.

ARTA Tekstil

Üretim hacmi genişliyor, kalite artıyor

Ön terbiye, boyama, baskı ve apre işlemlerini gerçekleştirerek aylık olarak dokuma kumaşta 4 milyon metre, örme kumaşta da 900 ton üretim gerçekleştiren ARTA Tekstil; yaptığı yeni makine yatırımıyla üretim hacmini aylık 500 bin metre daha büyütüyor.

Mevcut makine parkurunda; parti açma, kasar, pad-batch, e-control, pad-steam, dijital baskı, rotasyon baskı, ramöz, buharlama, flash-ager ve sanfor gibi birçok işlem için 98 adet makine bulunduran firma rotasyon baskı, buharlama ve dijital pigment baskıya yönelik son teknoloji makinelerle üretim hatlarını güçlendiriyor.

Makinelerin ortalama 2-2,5 yılda kendilerini amorti edeceğini ifade eden Nalbant, “Pigment ve reaktif dispers baskı yapmak için rotasyon baskı makinesi; baskı sonrası fiziksel işlemler için buharlama makinesi; dijital desenleri pigment boyalarla her türlü kumaşa basmak için de pigment dijital baskı makinesi yatırımımız mevcutta üretim yaptığımız alanda yatırımlar olduğu için işimizi oldukça kolaylaştıracak. Son teknoloji makinelerimiz sayesinde 9 renge kadar olan desenleri hem daha yüksek hassasiyette hem de daha süratli basabileceğiz” dedi.

Makinelerin günlük 20 bin metre kadar üretim artışına katkı sağlayacağına değinen Nalbant, “Güncel teknolojileri ve trendleri takip eden bir üreticiyiz, yeni makinelerimiz hassas hız ayarlarını yapabileceğimiz silindir kontrollerine sahip olduğu için mıknatıs bar ile boya transferi daha homojen olacak ve karmaşık desenleri kolaylıkla basabileceğiz. Böylelikle aylık olarak bir yandan üretim hacmimiz artarken diğer yandan verdiğimiz hizmetin hızı da artacak.” şeklinde konuştu.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

BÖLÜM SPONSORU

Öne çıkan haberler