Pazar, Mayıs 5, 2024

Yeni Korozyon Teknolojisi Yatırımı

Yeni Korozyon Teknolojisi Yatırımı

Boru hatlarında ve gemilerde korozyonun doğru, uygun maliyetli izlenmesi için kablosuz ultrasonik sensör teknolojisi tasarlayan ve üreten Birleşik Krallık merkezli bir teknoloji geliştiricisi olan Inductosense Ltd, mevcut yatırımcıların yanı sıra Aramco Ventures’dan da finansman aldığını duyurdu.

Bu son yatırım turu (investment round) ile Inductosense tarafından elde edilen toplam tutar 10 milyon doların üzerine çıktı. Aramco’nun kurumsal risk sermayesi kolu olan Aramco Ventures, enerji sektörünün önemli sorunlarını ele almak için çözümler geliştiren teknoloji şirketleri için önemli bir yatırımcıdır.

Inductosense WAND teknolojisinin temeli, duvar kalınlığını doğru ve kolay bir şekilde izlemek için metal yapılara kalıcı olarak takılan kablosuz, pilsiz ultrasonik sensörlere dayanmaktadır.

Teknoloji, korozyon izlemede devrim yaratıyor ve korozyon verilerinin manuel olarak toplanmasından tam otomatik IoT çözümüne sorunsuz bir geçiş sunuyor. WAND sensörlerinden alınan tekrarlanabilir ölçümler, müşterilerin verileri yönlendirmesine, bilinçli kararlar vermesine ve güvenliği artırmasına olanak tanımaktadır. Müşteriler daha düşük maliyetler elde etmenin yanı sıra dijitalleşmeye ve net sıfıra yönelik çabalarıyla desteklenir.

Korozyon Teknolojisi

Petrol ve gaz, kimya, nükleer ve madencilik gibi çeşitli endüstriler, birçok büyük operatör tarafından onaylanan WAND teknolojisini benimsemiştir. Aramco, WAND sistemini 6 fabrikada test etti ve ardından 2022’de teknolojiyi onayladı.

Inductosense İcra Kurulu Başkanı Dr. Matt Butcher, “Inductosense, müşterilerimizin denemelerden sensör dağıtımlarına geçiş yapmasıyla hızlı bir büyüme kaydetti. Aramco Ventures’la çalışmak harika ve bu yatırım, teknolojimizin Aramco da dahil olmak üzere müşterilerimiz yoluyla yaygınlaştırılmasını daha fazla desteklemek için kullanılacak.

Fonları ayrıca, teknolojimizi üretimleri sırasında ürünlere entegre etmek ve yinelenen gelire dayalı bir modele doğru ilerlemek amacıyla bir dizi fırsattan yararlanmak için kullanacağız” açıklamasını yaptı.

Aramco Ventures’tan Mike Hill, “Inductosense’nin ezber bozan korozyon izleme teknolojisine yatırım yapmaktan heyecan duyuyoruz. Inductosense teknolojisinin, Aramco’da ve çok çeşitli sektörlerde varlıkların yönetilme biçiminde gerçek bir fark yaratma potansiyeline sahip olduğuna inanıyoruz.”

Kaynak

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

BÖLÜM SPONSORU

Öne çıkan haberler