Pazar, Mayıs 5, 2024

İKMİB Tarafından ‘’Plastik Sektörü Çalıştayı’’ Gerçekleştirildi

Plastik sektörüne yönelik, İKMİB’in ev sahipliğinde 20-22 Eylül 2019 tarihlerinde Çeşme’de düzenlenen etkinlikte, daha fazla katma değerin ülkemizde bırakılması, ithalata bağımlılığın azaltılması, tedarik güvenliği ve sürekliliği ile ihracatta sürdürülebilir küresel rekabet gücü artışının sağlanması hedefleri doğrultusunda bir yol haritası hazırlanması ve sektörün karşılaştığı sorunlara çözümler sunulması için sektörün geleceği ele alındı.

Sektör temsilcilerini bir araya getiren “Plastik Çalıştayı”na, İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister, İKMİB Plastik Komite Başkanı Mehmet Uysal, İKMİB temsilcileri ve sektörün önde gelen firmalarının temsilcilerinin yanı sıra, T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, T.C. Ticaret Bakanlığı, T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Eximbank ve Sektör Dernekleri temsilcilerinden 84 kişi katıldı.

Plastik sektörünün yol haritası konuşuldu

İzgören Akademi’den Koray Çelik’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen çalıştayda “Değer Odaklı İletişim” başlıklı seminer verildi.

İki günlük çalıştay süresince meydana gelen yuvarlak masa toplantılarında ise “Türkiye’de üretimi olmayan hammadde tedariği için istenen ithalat vergilerinin azaltılması ve bu hammaddeleri üretmek isteyen firmaların desteklenmesi, mevzuatlardan kaynaklı bürokratik engellerin kaldırılması, sektöre eğitimli/kalifiye personel yetiştirilmesi ve bunun için üniversitelerle iş birliği yapılması, ihracatta kaybedilen ülkelerin geri kazanılması,

Dış Ticaret Temsilcilikleri’nin yetkinliklerinin artırılması ve mümkünse yeni STA’ların yapılması, sektörün ihracatta karşılaştığı temel sorunlar (Rekabet, markalaşma, fiyat dezavantajı), geri dönüşümün tüm dinamikleriyle ele alınması (İthalat ve ihracat açısından), devlet tarafından ihracatçıya sağlanan fuar katılım desteği gibi teşviklerin artırılması ve bu desteklerin firmalara sık sık anlatılması, mamul plastik ürünlerde ithalata ilişkin koruma ve yüksek enerji maliyetleri” gibi sektörü ilgilendiren önemli sorunlar ele alınarak çözüm önerileri ve sektörün yol haritası konuşuldu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

BÖLÜM SPONSORU

Öne çıkan haberler