Pazartesi, Nisan 29, 2024

İEİS Olağan Genel Kurul Bir Araya Geldi

İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası’nın Olağan Genel Kurul Toplantısı Düzenlendi

İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası (İEİS), Olağan Genel Kurulu için bir araya geldi.  Genel Kurul Toplantısı’nın ardından yapılan ilk Yönetim Kurulu Toplantısı’nda İEİS Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı 2008 yılından bu yana devam ettiren Nezih Barut, yeniden Başkan seçildi. Ali Arpacıoğlu ise Başkan Yardımcılığına getirildi.

Nezih Barut Genel Kurul Toplantısında yaptığı konuşmada, Covid-19 pandemi sürecinde ülkemizi ilaçsız bırakmamak adına büyük bir özveri ile çalışan ilaç endüstrisinin öncü kuruluşu İEİS tarafından hayata geçirilen çalışmaları ve sektöre dair önemli konuları masaya yatırdı.

İlaç sektörünün önde gelen isimlerinden Nezih Barut, İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası’nın (İEİS) Olağan Genel Kurul Toplantısı sonrası beşinci kez Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçildi. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ise yeniden Ali Arpacıoğlu oldu.

Covid-19 pandemisi nedeniyle alınan önlemlerden dolayı ertelenen Genel Kurul Toplantısında üyelerle bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Nezih Barut: “Bu zorlu koşullarda dahi yatırım yapmaktan, istihdam yaratmaktan, üretmekten ve ihracattan vazgeçmeyen, sanayimize sahip çıkan tüm üyelerimize, endüstrimize ve Sendikamıza yaptıkları katkı ve bizlere verdikleri destek için teşekkürlerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu.

İlaç Endüstrisi İşverenler Derneği

Bürokratlarla bir araya geldi

İEİS olarak, 2020 yılının başından itibaren, pandemi sürecinin zorlu koşullarına rağmen, Ankara’da kamu yetkilileriyle yoğun bir görüşme trafiği gerçekleştirdiklerini ve sektördeki sorunları çözmek adına ortaklaşa girişimde bulunduklarının altını çizen Nezih Barut:

“İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası olarak; Cumhurbaşkanı Yardımcımız Fuat Oktay, tüm ilgili Bakanlar, Bakan Yardımcıları, Cumhurbaşkanlığına bağlı politika kurulları, Sosyal Güvenlik Kurumu, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu ve ilgili tüm bürokratlarla bir araya geldik. Fiyatlandırma, ruhsatlandırma, geri ödeme, yerelleşme ve teşvikler gibi sektörümüzle doğrudan ilgili olan konulardaki sorunlarımızı çözüm önerilerimizle birlikte sunduk.” dedi.

İlaç Endüstrisi İşverenler Derneği

Ruhsatlandırma aşamasında bekleyen başvurular mevcut

Uzun zamandır ilaç ruhsatlandırma süreçlerinde çok ciddi ve kritik sorunlar yaşandığını vurgulayan Barut sözlerine şöyle devam etti: “Bu sorunlar nedeniyle ruhsatlandırma aşamasında bekleyen çok sayıda başvurumuz mevcut.

Tıkanan bu süreçler hem endüstrimizin; yatırım, üretim, istihdam ve ihracat gibi konularda gelişmesine engel olmakta hem kamu maliyesi üzerine ilave yük oluşturmakta hem de halkımızın ilaç çeşitliliğine ulaşması önünde engel teşkil etmektedir.

Ruhsatlandırma süreçlerinde yaşadığımız sorunların çözülmesi ve gerekli yasal düzenlemelerin ivedilikle tamamlanması için otoritelerle görüşmelerimizi sürdürüyoruz.”

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

BÖLÜM SPONSORU

Öne çıkan haberler