Pazartesi, Mayıs 6, 2024

Dow’ın İnovatif Bilim-Temelli Çözümleri Rio 2016 Olimpiyat Oyunlarında Kilit Rol Oynuyor

 Olimpiyat Oyunlarının Resmi Kimya Şirketi, Rio 2016 Olimpiyat Oyunları için çözümler ve teknolojiler sunarak Brezilya’daki 60. Yılını kutluyor

Rio 2016 Olimpiyat Oyunları heyecanı için dünya Brezilya’da toplanırken, Dow (NYSE:DOW), Olimpiyat Oyunları’nın resmi kimya şirketi ve Rio 2016 resmi karbon ortağı olarak dünyanın en prestijli organizasyonlarından biri için gururla inovatif bilim temelli çözümler sunuyor.

Bölgedeki 60. yılını kutlayan Dow, oyun sahası teknolojilerinden olimpik tesis inşaatına, ulaşıma, şehir alt yapısına ve karbon azaltmaya uzanan Olimpiyat Oyunları ile ilgili 20’den fazla projede yer alıyor.

Dow Olimpiyat ve Spor Çözümleri Küresel Başkan Yardımcısı Louis A. Vega “Dow, bilgi birikimi ve geniş çözüm portföyü ile, bilimin spor dünyasını nasıl güçlendirebildiğini gösteriyor. Teknolojilerimiz, şehrin genişleyen alt yapısının yanı sıra, Rio 2016 Oyunlarının en önemli rekabet alanlarında kullanılıyor.

Olimpiyat Oyunları’nın resmi kimya şirketi olarak, Rio 2016 Oyunlarının başarılı biçimde gerçekleştirilmesi için organizatörlerin, atletlerin, medyanın ve izleyicilerin gereksinimlerini karşılayabiliyoruz”.

Sayısız olimpik tesiste uygulamaya konan çözümlerle, Dow Brezilya’daki 60. yıldönümünü kutladığı 2016’da faaliyetlerini bu stratejik ve önemli bölgede daha da genişletmekten gurur duyuyor.

Oyun Sahası Teknolojileri

· Deodoro Parkı’ndaki Rio 2016 hokey mücadelesi DOWLEX™ doğrusal düşük yoğunluklu polietilen reçine kullanılan yüksek performanslı inovatif sentetik çimen sistemlerinde, ayrıca halı arkaları için Dow’ın poliüretan teknolojileri kullanılarak gerçekleşecek.

· Olimpik hokey müsabakalarında kullanılan toplar Dow poliolleri ile geliştirilmiş özel üretim mikro-köpüklü poliüretan çekirdek yapıya dayanmaktadır. Poliüretan çekirdek geleneksel sertleştirilmiş mantar ve plastik özlerinden ya da katı polimer özlerinden yapılan hokey toplarına göre çok daha yüksek ve daha sürekli bir performans sunar.

· Dow plastik reçineleri, Açılış ve Kapanış törenlerinin ve önemli futbol karşılaşmalarına sahne olacak Maracana stadyumunun doğal çim sahasının altındaki akıtma ve sulama sistemlerinin borularında kullanılır. Dow teknolojileri ayrıca, stadyum içerisindeki zemin uygulamalarında ve beton ve metal yapıların su geçirmez sistemlerinde kullanıldı.

Atletler Köyü

· Dow kaplama teknolojileri ile formüle edilen yapı kimyasalları ve boyalar, güzel, uzun süreli koruma amaçlı ve tamamlayıcı olarak Atletler Köyü’ndeki binalarda kullanıldı.

· Oyunlara katılan sporculara, antrenörlere, görevlilere ve hakemlere güvenilir su tedarik sistemi sağlayan 28 modüler su tankı Dow Propilen Glikol reçineleri ile üretildi.

· FASTRACK™ teknolojilerini kullanan daha sürdürülebilir su-bazlı yol işaretlemeleri, ikonik Copacabana plajının yanı sıra Barra da Tijuca mahallesinde yer alan Köy çevresinde ve içindeki bisiklet şeritlerine uygulandı.

· 200’den fazla ülkeden gelerek Rio’da yarışacak olan sporcular Dow poliüretan teknolojileriyle üretilen rahat yataklarda uyuyacaklar.

Olimpik Park

· Dow Tel ve Kablo teknolojileri Olimpik Tenis Merkezi’ni, Olimpik Su Sporları Stadyumunu ve basının Rio 2016 hikâyelerini milyarlarca izleyiciye aktaracağı Ana Basın Merkezi/Uluslararası Yayın Merkezi (MPC/IBC) kompleksini içerecek şekilde tesislere kurulu güç ve veri kablolarına koruma ve dayanıklılık sağlıyor.

· IBC binasında, bina cephesinin Dış Yalıtım ve Cila Sistemleri (EIFS) panellerinde Dow teknolojileri kullanılıyor. Bu yenilikçi sistem, standart teknolojilerin kurulumu altı ay sürerken, cephenin 30 günde tamamlanmasını sağladı.

Rio içinde ve çevresinde alt yapı çözümleri

· Museu do Amanha’nın çatısı, bu ikonik yapıya su geçirmezlik ve dış dayanıklılık sağlayan %100 akrilik reçine ile korunuyor. Ayrıca, yansıtıcı çatı binanın beş derece kadar daha serin kalmasına yardımcı oluyor.

· Dow’ın zemin çözümleri ve poliüretan yalıtım panelleri, Oyunlar için ana kargo ulaşım merkezlerinden biri olan Sao Paulo Campinas’taki Viracopos Uluslararası Havaalanı’nda gerçekleşen büyük bir renovasyonda kullanıldı.

· Rio’yu Sao Paulo’ya bağlayan en önemli yol olan Rodovia Presidente Dutra’da, Dow’ın FASTRACK™ kaplama teknolojileri temelli yol işaretleme çözümleri ile güvenilir kaldırım işaretlemeleri sağlandı.

· WALOCEL™ yapışkan harç çözümleri, Olimpik Park ve Atletler Köyü’ndekilerin yanı sıra, Rio’daki yeni otellerin bir kısmında kullanıldı.

Dow Latin Amerika Başkanı Fabian Gil, “Altyapı çözümlerinden yenilikçi karbon azaltma programlarına uzanan teknolojilerimizi Brezilya’da vitrine çıkarmaktan ve başarılarımızı dünya sahnesinde müşterilerimiz ve ortaklarımızla paylaşmaktan heyecan duyuyoruz. Rio 2016, Dow Brezilya’nın 60. yıl dönümünü ifade ediyor ve aynı zamanda Dow’ın bölgedeki önemli işbirlikleri ve başarısı üzerine yeni bir sayfa açtı”.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Öne çıkan haberler