Salı, Mayıs 7, 2024

Kaneka MS Polymer™: Sizin Hayalleriniz, Bizim Teknolojimiz

Giriş

Kaneka sektörde çığır açan bir adımla yaklaşık 40 yıl önce silan-sonlu polieterleri (STPE) Japonya pazarına sundu. İlk Kaneka MS PolymerTM sınıfları, deprem bölgelerinde yüksek elastisiteli ve düşük modüllü sızdırmazlık malzemeleri olarak kullanılmak üzere piyasaya sürüldü.

Mevcut silikon ve poliüretan sızdırmazlık malzemesi çözümlerinin yetersizliği, yeni ve inovatif bir teknoloji için pazarda büyük bir ihtiyaç doğurmuştu.

Kanekalı araştırmacılar, silikonların ve poliüretanların avantajlarını başarıyla bir araya getiren yeni bir polimer üretti ve buna Modifiye Silikon Polimer ya da MS PolymerTM adını verdi. Yüksek elastisite, boyanabilirlik ve yüksek UV- direnci MS PolymerTM’i Japonya’da ve daha pek çok yerde büyük başarıya taşıdı.

Kaneka’nın bitmek bilmez inovasyon tutkusu ise sızdırmazlık malzemeleri, yapıştırıcılar ve kaplama uygulamalarını içeren geniş bir portföyü mümkün kıldı.

Teknoloji

Kaneka MS PolymerTM, sahip olduğu işlevsel polieter ana zincir ve silan uç gruplarıyla diğer silikonlardan ve poliüretanlardan ayrılmaktadır. Nem ile kürlenen sisteminde kürleme yalnızca hem katalizörün hem de suyun mevcut olması halinde gerçekleşir;

MS PolymerTM’i bunlardan sadece biriyle karıştırmak reaksiyona girmeyen bir karışımla sonuçlanır. Bu da uzun süre dayanıklı ve stabil bir ham madde elde etmeyi sağlar.

MS PolymerTM formülasyona eklendikten sonra kartuşta, kapta veya diğer ambalaj malzemeleri içinde kürleme gerçekleşmemesi için nem miktarının dikkatli biçimde kontrol altında tutulması gerekir.Kaneka MS Polymer™

Sızdırmazlık Malzemelerinden Yapıştırıcılara

1970’li yıllarda polimer portföyü yüksek elastisiteli sızdırmazlık malzemeleriyle sınırlıyken, son yıllarda daha sert yapıştırıcı sınıflarına olan yönelim artmıştır. Önce akril modifiyeli MS PolymerTM sınıfları, sonrasında da yüksek mukavemetli sınıflar piyasaya sürülmüştür.

Hem sızdırmazlık malzemesi hem de yapıştırıcı sınıfları için çok çeşitli uygulama alanları söz konusudur.

Mekanik performans açısından sağladıkları çok yönlülüğe ek olarak MS PolymerTM tabanlı sızdırmazlık malzemelerinin ve yapıştırıcıların yapışma performansı da üstündür. Metaller için sektörde bilinen primersiz yapışma özelliğinin yanı sıra plastikler için de üstün bir yapışma performansı sunulmaktadır.

Otomotiv ve taşımacılık sektörlerinin her geçen gün daha hafif malzemelere yönelmesiyle, plastiklere ve kompozit maddelere iyi yapışan yapısal yapıştırıcılara olan talep de giderek artmaktadır. En yeni yüksek mukavemetli MS PolymerTM sınıfları, bu zorlu uygulamaların altından kalkabilmektedir.

Özellikler

Kaneka MS PolymerTM, başka teknolojilerle erişilmesi çok güç olan dengeli özellikleri ve performansıyla Japonya’da ve Avrupa’da hızlı ve kesin biçimde kabul görmüştür. Son 40 yılda aralıksız devam eden yeni polimer geliştirme çalışmaları sayesinde oldukça geniş bir portföy elde edilmiştir.

Gerekli özelliklere ve uygulama alanına bağlı olarak belirli polimerler veya kombinasyonlar tercih edilmektedir. Kaneka MS PolymerTM tabanlı sızdırmazlık malzemelerinin ve yapıştırıcıların en önemli özellikleri şunlardır:

• Çok çeşitli yüzeylere primersiz yapışabilir,
• Çevre dostu: İzosiyanat veya çözücü içermez, uçucu organik bileşik (VOC) miktarı düşüktür ve etiketsiz ürünlerin formülasyonunda kullanılabilir,
• Düşük-yüksek akışkanlıklı polimer yelpazesiyle spreylenebilir veya kolayca dökülebilir ürünlerden macun tipi sızdırmazlık malzemelerine/yapıştırıcılara uzanan bir ölçekte farklı ürünler için kullanılabilir,
• İklim koşullarına dayanıklılık ve direnç: Yüksek UV, ısı ve nem direnci sunar,
• 0°C’nin altındaki sıcaklıklarda bile yüksek elastisitesini korur,
•Çok düşük veya çok yüksek sıcaklıklarda bile kolayca kullanılabilir,
•Su veya çözücü bazlı boyalarla rahatlıkla boyanabilir,
•Depolama sırasında sunduğu stabilite sayesinde uzun raf ömrü sağlar,
•Kürleme sırasında gaz oluşmadığından baloncuklara sebep olmaz,
•Çok yumuşak-sert arası yelpazede bir sertliğe sahip olabilir.

Uygulamalar

Yukarıda belirtilen özellikler, Kaneka MS PolymerTM tabanlı sızdırmazlık malzemelerinin ve yapıştırıcıların çok çeşitli uygulamalarda kullanım alanı bulduğu anlamına gelmektedir:

Kendin-Yap (DIY) ve Tüketici Ürünleri: Çok amaçlı sızdırmazlık malzemeleri ve yapıştırıcılar, yüksek mukavemetli onarım yapıştırıcıları, ayna yapıştırıcıları, sıhhi tesisat sızdırmazlık malzemeleri, kuvvetli yapıştırıcılar.

Zemin Kaplama: Parkeler, ahşap, lüks vinil karolar (LVT), mozaikler, fayanslar.

Bina ve İnşaatlar: Dış cephe bağlantıları, doğal taş ve çevre bağlantıları, panel yapıştırma. Aynı zamanda, kapsamlı onarımlar için su geçirmezlik, bitüm, EPDM/TPO levhalar için yapıştırıcılar ve çatı sızdırmazlık malzemeleri.

Tüm bu inşaat sızdırmazlık malzemeleri ve yapıştırıcıları, rüzgâr, hava ve su geçirmez yapılar sağlayarak düşük enerji tüketimli binalar için uygun çözümler sunmaktadır.

Endüstriyel Uygulamalar: Ön cam ve panel yapıştırıcıları gibi otomotiv ve ulaşım sektörlerine özgü yarı yapısal yapıştırıcılar, soğutma kapları için sızdırmazlık malzemeleri ve alev geciktirici sızdırmazlık malzemeleri.

Bir yandan MS Foam gibi yeni uygulamalar geliştirilmeye devam ederken bir yandan da Kaneka MS PolymerTM kullanılarak basınca dayanıklı yapıştırıcılar üretilebilmekte veya geliştirilebilmektedir.

Sonuç

Kaneka’nın mevcut ve eşsiz MS PolymerTM portföyü, sızdırmazlık malzemesi, yapıştırıcı hatta kaplama ihtiyaçlarına yanıt vermektedir. Sunulan teknoloji kiti formülasyon hazırlayanların işini kolaylaştırmakta ve ürünlerinin kalitesini artırmaktadır.

Nem ile kürleme teknolojisi alanında 40 yıllık tecrübesiyle bir hayal bilim şirketi olan Kaneka, hayallerinizi gerçekleştirmek için her şeyini ortaya koymaktadır.


Jo Indesteege

Yönetici 
MS Polymer Bölümü 
Kaneka Belgium NV

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

BÖLÜM SPONSORU

Öne çıkan haberler