Salı, Mayıs 7, 2024

Nemli ve Zorlu Ortamlar için İdeal Robotlar

 

Hazırlayan: Robotik Divizyonu
Stäubli Sanayi Makine ve Aksesuarları Ticaret Ltd. Şti.

Endüstriyel şirketler hıza, tekrarlanabilirliğe ve güvenilirliğe ihtiyaç duyduğunda Stäubli robotları onlara en uygun cevabı sağlar. Bu kapsamda; Stäubli Robotik, müşterilerini memnun etmek için tüm endüstrilerin gereksinimlerini karşılayan özel çözümler geliştirmiştir. Böylece Stäubli; elektronik, tıp, ilaç, otomotiv, gıda, plastik, mekanik, boya vb. olmak üzere birçok endüstride insan-makine iş birliğini kural edinir.

HE (Humid Environment) anlam itibarı ile nemli ortamı temsil eder ve bu ortamlarda kullanılmak üzere tasarlanmış, gıda ve metal parça temizleme hatlarında gittikçe artan şekilde kullanılan Stäubli ürün gamını işaret eder. Temel olarak HE robotlar, sıvılar ve temizlik deterjanları ile doğrudan temas eden tüm uygulamalar için tasarlanmıştır. Başlangıçta makine aletlerinde, gıda endüstrisinde veya su püskürtmeli kesim için tasarlanan bu robot; endüstriyel parça temizleme sektöründe bir başarı hikayesi haline gelmiştir. Bu sayede; Nemli Ortam (Humid Environment-HE) robotları ile nemli ve zorlu ortamlarda üretim sürecinizi aksatmadan yüksek performansla devam etmeniz mümkündür.

10 yılı aşkın süredir HE (Nemli Ortam) konsepti, referansları ile sektörde ününü arttırmıştır. Bu robotlar; bileşenlerin ilk beslenmesinden parça temizleme hatlarına kadar, ıslak bir kimyasal temizleme döngüsü esnasında parçaların taşınması ve güçlü bir yüksek basınç jetiyle bunları aktif olarak temizleme gibi çeşitli görevleri gerçekleştirmek için tasarlanmışlardır.

Tüm uygulamalar için benzersiz 4 ve 6 eksenli nemli ortam robot serisi
Öne Çıkan Özellikler
Su geçirmez yapısıyla güçlendirilmiş ve tamamen kapalı kol yapısına sahip bu robotlar pH değeri 4,5 ile 8,5 arasına sahip olan sıvılara karşı dayanıklılık gösterir. Özel yüzey kaplaması sayesinde bilek ve kol, dış etkenlere karşı korunur. Bu kapsamda bünyesinde, paslanmaz çelikten yapılmış takım flanşı ve kritik parçalar bulunmaktadır. Ayrıca, IP67 bilek ile düşük basınç imersiyonuna ve korozyona karşı dayanıklı koruma sağlanır. Robot yüzeyindeki pürüzsüz parlak kaplama sayesinde ise kol temizliği yapmak kolaylaşır. Gelişmiş bağlantı koruması için kolun altına yerleştirilmiş ara bağlantı kabloları mevcuttur. 6 eksenli nemli ortam robotları tuzlu ortamlar için de onaylanmış olup ekstra bir koruyucu örtü gerektirmez. 6 ekseni sayesinde olağanüstü el becerisi ve esneklik için mafsallı bir kol sunar. Kolun kompaktlığı ve geniş çalışma alanı, hücre çalışma alanının maksimum şekilde kullanılmasını sağlar. Robotun üretim hattına entegrasyonu, çoklu bağlantı yöntemleri sayesinde daha kolay bir hale gelir. Robotların istenilen şekilde; taban, tavan ve duvara montajı mümkündür.

Stäubli Robot Kollarının Katma Değerleri
Yüksek hassasiyet, uzun ömür ve düşük bakım
Stäubli tarafından dizayn edilen JCS dişli kutusu ile uzun yıllar performans kaybı yaşamadan üretiminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Optimum temizlik, kol hareketi serbestliği ve üretim güvenilirliği
Çalışma bölgesindeki engelleri kaldırarak tüm kablo ve borular koldan geçirilir ve robot kapalı bir yapıya sahiptir.

Çalışma alanının optimum kullanımı
Robotu yerleştirmek için geniş alanlara ihtiyaç yoktur. Geniş çalışma zarfına sahip bu robotlar ile daha küçük bir alanda bile üretiminizde performansınızı arttırabilirsiniz.

Yüzey ve renk özelleştirme
Robot kolu için renk ve yüzey opsiyonu mevcuttur.

Karmaşık kablo yönetiminin ortadan kaldırılması
Elektrik I/O ve Ethernet kablosu sayesinde robot ön koluna doğrudan bağlantı mevcuttur ve bu yapısıyla fonksiyonel bir görünüm elde edilir.

Hassas yörünge performansı
Sağlam yapısı ve parça kalitesinin yanı sıra azalan yeniden işleme maliyetleriyle, hassas uygulamalarınızda sürekli ve yüksek performans sağlanır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

BÖLÜM SPONSORU

Öne çıkan haberler