Salı, Nisan 30, 2024

Karbon Ayakizi Üzerinde Olumlu Etki

Sürdürülebilirlik amaçlarına ulaşmaya ve maliyetleri düşürmeye çalışan ambalaj üreticileri ve marka sahipleri, Clariant’ın Masterbatches’in geliştirdiği en yeni Hydrocerol kimyasal köpürtme ajanlarına (CFA’lar) yoğun ilgi duyduklarını belirtti.

Daha ince ve daha dayanıklı köpük hücre yapıları sayesinde bu ajanlar mekanik özelliklerde önemli bir kayba yol açmadan reçine kullanımını ve parça ağırlığını azaltmayı mümkün kılıyor.

Hydrocerol kimyasal köpürtme katkı masterbatch’ler, geri dönüştürülebilirliği ve yeniden kullanılabilirliği artırarak, gübrelenebilir ve biyo bazlı polimerlerin kullanımını yaygınlaştırarak ve toplam plastik içeriğini azaltarak ambalaj üreticilerinin daha sürdürülebilir kaplar geliştirmesine yardımcı olan Clariant girişiminde oldukça önemli bir rol oynamaktadır.

Proses sırasında plastiklere eklenen Hydrocerol kimyasal köpürtme ajanları, reçine kalıba girerken veya ekstrüzyon kalıbından çıkarken basınç azaldığında parçalanarak polimer matrisinde baloncuk oluşturur. Polimerin yerine gaz geçtiğinden şişeler üretilirken daha az plastik kullanılır.

Tek katmanlı ve birlikte ekstrüde edilmiş şişelerde ve saçlarda malzeme kullanımında %10 ve üzerinde azalma olduğu bildirilmiştir.

Ayrıca, CFA reçineyi işleme makinesinde plastikleştirdiğinden reçineyi eritmek için daha az ısıya ihtiyaç duyulur (enerji tasarrufu); soğutma sırasında daha az ısı çekileceğinden döngü süreleri de (genellikle %10–15) azalır.

Hydrocerol masterbatch’ler mini pelet şeklinde satılır. Boyutu standart pelet boyutunun yarısından daha küçük olan mini peletler düşük dozlarda daha homojen ve daha ince bir köpük yapısına ulaşmayı sağlar. Böylece katkı maddesi daha hassas bir şekilde seyreltilebilir ve her bir şişenin hemen hemen aynı ağırlıkta olması sağlanır.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Öne çıkan haberler