Çarşamba, Mayıs 8, 2024

Doğanın Bizlere Sunduğu Mucizelerden de Faydalanmamız Gerekiyor

TRABZON HURMASI

Trabzon hurması, cennet hurması, çin eriği, japon hurması siz nasıl demek istersiniz bilemem ama gerçek şu ki insan sağlığına sayısız faydası olan bu şifalı meyveyi yemenin tam zamanı…

A, B ve C vitaminlerinin yanında pek çok mineral madde içeren Trabzon hurmasının ana vatanı Çin ve Japonya’dır. Ülkemizde ise Karadeniz kıyılarında, Adana ve Hatay bölgelerinde yetiştirilir.

Trabzon Hurması, kalp-damar, sindirim sistemi hastalıklarına iyi geldiği gibi bağışıklık sistemini de güçlendirmektedir. İçerisinde demir barındırdığından dolayı kansızlığa karşı önemli bir gıdadır. Son yıllarda yapılan araştırmalar sonucunda kolesterolü ve yüksek tansiyonu düşürdüğü tespit edilmiştir.

Nasıl Tüketmeliyiz?

Meyveyi en olgun haliyle tüketmemiz gerekir çünkü olgunlaşmamış Trabzon Hurmasının tadı kekremdir. İster kabuğuyla ister kabuğunu soyarak tüketebilirsiniz. Meyve olarak tüketmenin yanı sıra reçeli ve marmelatını yapabilir; hamur işlerinde ve salatalarda kullanabilirsiniz.

TARÇIN

Tarçın

Türk mutfağında önemli bir yeri olan tarçının faydaları saymakla bitmez. Özellikle kış aylarında sahlebin, bozanın yanında tercih edilen tarçın Cinnamomum isimli bir ağacın iç kabuğundan elde edilir.

Tarçın, kan hücrelerinin pıhtılaşmasını engellediği gibi içerisinde yüksek miktarda kalsiyum, magnezyum, demir ve lif içerir. Vücutta doğal antibiyotik etkisi gösterir, cilt sağlığını korur ve ciltte meydana gelen alerjik reaksiyonları önlemede yardımcı olur. Hücrelerin kanserden korunmasını sağladığı için kansere karşı önemli bir baharattır.

Tarçın, diyabetli hastaların insülin hormonuna olan hassasiyetini iyileştirir, kan şekerini düzenlemede yardımcı olur. Kalp-damar sağlığını koruduğu için kalp krizi riskini azaltmaya yardımcı olan bu mucizevi baharat aynı zamanda güçlü bir antioksidan deposudur.

ZENCEFİL

Zencefil

Anavatanı Asya olan zencefil yüzyıllar boyunca farklı tüketim şekilleriyle hastalıklara şifa olduğu gibi yiyecek ve içeceklere tat katmıştır. Zencefil etken madde olarak kalsiyum, fosfor, demir, B ve C vitamini içerir.

Zencefilin sağlığa faydaları arasında en çok bilenenler arasında mide bulantısına ve öksürüğe karşı iyileştirici etkisinin olmasıdır. Bunların yanında, yumurtalık ve kolon kanserine karşı kanserli hücreleri azaltır, hareket hastalığına (tekne, uçak, otomobil tutması) iyi gelir ve bağışıklık sistemini güçlendirir. ,

Zencefili Nasıl Tüketiriz?

Özellikle kış aylarında grip, nezle ve soğuk algınlığına yakalanma ihtimalimiz daha yüksektir. İlaçların yanı sıra doğal yöntemlerle boğaz ağrılarımızı ve öksürüğümüzü zencefil yardımıyla hafifletebiliriz.

Boğaz Ağrıları için: 1 bardak sıcak suya 3-4 dilim taze zencefili atıp, 5 dakika demledikten sonra içerisine çubuk tarçın ve biraz da bal ekleyerek tüketilebilirsiniz.

Öksürük için: 1 bardak kaynamış suya yarım çay kaşığı zencefil tozu, çeyrek çay kaşığı toz tarçın ve birkaç adet karanfil kattıktan sonra bal da ekleyerek tüketebilirsiniz.

Kaynakça
https://www.sifalibitkitedavisi.com
https://www.rafinera.com
https://sagligabiradim.com

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Öne çıkan haberler