Cumartesi, Mayıs 25, 2024

1 Milyon Litreden Fazla Tatlı Su Tasarrufu

Perstorp, Stenungsund fabrikasında yılda bir milyon litreden fazla tatlı su tasarrufu sağlamaya hazırlanıyor.

Sürdürülebilir çözümler sağlayıcısı Perstorp, İsveç’in Stenungsund kentindeki üretim operasyonları için yakındaki bir belediye arıtma tesisinden çıkan atık suyu kullanmasına izin verecek benzersiz bir projeye yatırım yapıyor. Bu, yılda 1,1 milyon litre tatlı su tasarrufu sağlayacaktır.

Proje, Perstorp’un Stenungsund tesisi için gelecekteki su tedarikini güvence altına almasını sağlayacak. Aynı zamanda şirketin “Sonlu Malzeme Nötr – Finite Material Neutral” olma yönündeki uzun vadeli sürdürülebilirlik azmine da uygundur.

Sürdürülebilirlik Başkan Yardımcısı Anna Berggren, “Bu, Perstorp için temel teknolojide önemli bir gelişmedir” diyor. “Bunu, tatlı su tüketimini azaltmak için gelecekte dünya çapında daha fazla tesiste uygulamayı planlıyoruz.

Tatlı su kıtlığı zaten dünya çapında bir gerçek. Kimya endüstrisi, kullanımını azaltma ve toplumu bir bütün olarak destekleyebilecek yeni çözümler bulma sorumluluğundadır.”

Perstorp
Perstorp, Stenungsund fabrikasında yılda bir milyon litreden fazla tatlı su tasarrufu yapmaya başlayacak. (Fotoğraf: Perstorp)

Tüm Perstorp üretim fabrikaları suyu birden fazla amaç için kullanır; kimyasal reaksiyonlar için bir çözücü, ürünler için bir taşıyıcı, bir ısı transfer ortamı ve örneğin, soğutma için. Tatlı su tüketimini azaltmanın bir yolu, atık suyu arıtmak ve geri dönüştürmektir.

Stenungsund projesi, belediye tarafından işletilen su arıtma tesisinden çıkan atık suyun daha fazla arıtılmasını ve Perstorp Oxo üretim tesisinde yeniden kullanılmasını sağlayacaktır.

Geri dönüştürülen su, Perstorp’un ezber bozan geçiş projesi Air için elektroliz yoluyla yenilenebilir hidrojen üretimi ve diğer stratejik yatırımlar için de kullanılacak. Berggren, “Bu proje, ticari büyüme ile sürdürülebilir kalkınmayı birleştirmede kilit bir kolaylaştırıcıdır” diyor.

Project Air, kimya endüstrisini iklim nötrlüğüne dönüştürmeye yönelik bir girişimdir. Perstorp Group ve ortağı Uniper, dairesel üretim yöntemleri kullanarak kimyasal üretim için sürdürülebilir metanol üretecek ve karbondioksit emisyonlarını yılda yaklaşık 500.000 ton azaltacak. Bu, fosil yakıtla çalışan yaklaşık 340.000 yeni aracın yıllık emisyonuna eşittir.

Global Teknoloji ve Yatırım’dan (Global Technology & Investment) Andreas Utbult şunları ekliyor: “Bu heyecan verici su arıtma ve geri dönüşüm projesi, Stenungsund bölgesindeki birkaç ortakla yakın işbirliğini içerecek. Bu, Perstorp’un sürdürülebilirlik vizyonunu somut yatırımlara aktarmak için teknoloji uzmanlığını nasıl kullandığını örnekliyor.”

Kaynak

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

BÖLÜM SPONSORU

Öne çıkan haberler