Pazartesi, Mayıs 6, 2024

AlpinaSilan W Yüzeylerde Bakteri Oluşumunu Engelliyor

Bakteri oluşumunu engelleme özelliği ile AlpinaSilan W, tüketicilerin beğenisini kazandı. Filli Boya tarafından üretilen iç cephe boyası AlpinaSilan W, çocuk odaları, mutfak, banyo ve sağlık kuruluşları gibi hijyenin daha çok önem kazandığı alanlarda tercih edilebilir.

Koronavirüsün tüm dünyayı etkisi atına alması sonrası hijyenin önemi daha da arttı.  Filli Boya tüketicilerin daha da sağlıklı ortamlarda yaşamasına olanak tanıyacak ürünler geliştirmeyi sürdürüyor.

Bu kapsamda Filli Boya, Sağlık Bakanlığı onaylı ürünü AlpinaSilan W’da boyalarındaki tüm özellikler geliştirildi. Mikroorganizma oluşumunu durduran kimyasallar ile modifiye edilen AlpinaSilan W, antibakteriyel ve minimum alerji yapma potansiyeli olan, su bazlı, ipeksi mat, tam silinebilen, dekoratif son kat iç cephe boyası olma özelliklerini taşıyor.

Dış cepheleri ısı kaybına karşı izole edilmemiş mekanlar, mutfak, yemekhane, banyo gibi yüksek nem nedeni ile bakteri oluşumu tehlikesi taşıyan ortamlar ve sağlık kuruluşları, çocuk odaları gibi ortamlarda AlpinaSilan W önemlem almak amacıyla tercih edilebilir. Özel formülü ve teknolojisi sayesinde AlpinaSilan W endüstriyel alanlarda bakteri oluşumunu engelleyebiliyor.

Minimum alerji yapma özelliği de olan bu ürün, ipeksi mat renkleri ile iç cephelerde uygulanıyor. AlpinaSilan W’nun, silikon teknolojisi ile güçlendirilerek geliştirilen yüksek dayanım gücü, yeni ‘Renk ve Yüzey Koruma Teknolojisi’ ile bir kat daha artırılarak en üstün seviyeye çıkarıldı Ayrıca AlpinaSilan W, su bazlı olması nedeni ile rahatsız etmeyen kokusunun yanı sıra çevre dostu.

Yarım Günde Tek Bir Bakteriden 10 Milyar Bakteri

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ozan Kocakaya, bakteriler ile savaşırken eğitim ve temizlik faaliyetlerini içeren ilaç dışı uygulamaların önemli olduğuna da dikkat çekiyor. Kocakaya  “Solunumsal hastalıklara yol açan virüsler, yüzeylerde 48 saat canlı kalabilirken, duvarda bulunan bir bakteri her 20 dakikada bir ikiye bölünerek sayısını artırabiliyor. Bu ilk bakışta yavaş gibi gelebilir ancak yarım günden kısa sürede tek bir bakterinin 10 milyarlık bir koloniye dönüşmesi demektir. Yaşlılar, kronik hastalığı olanlar, bağışıklık sistemi düzgün çalışmayan veya bazı tedaviler sonucu bağışıklığı zayıflamış kişilerin yüzeylerdeki bakteri yükünden korunması ve çevresel önlemlere azami dikkat göstermesi Dünya Sağlık Örgütü’nün de dikkat çektiği bir konu. Antibiyotik içermeyen, antibakteriyel özellikli güvenilir duvar boyaları, bakterilerin çoğalmasını engelleyip dışarıdan evimize taşınanların etkisiz hale gelmelerini de sağladıkları için ciddi bir koruma elde edilebilir” şeklinde açıklıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

BÖLÜM SPONSORU

Öne çıkan haberler