Perşembe, Mayıs 16, 2024

Yeşil Etki Endeksi için Konsorsiyum Oluşturuldu

Pierre Fabre’nin Oluşturduğu “Yeşil Etki Endeksi”nin Yaygınlaştırılması için Çok Uluslu Konsorsiyum Oluşturuldu.

1000’in üzerinde kurumu temsil etmekte olan 25 ekonomik aktör, kozmetik ve sağlık ürünleri için “Çevresel ve Toplumsal Etkileri Etiketlendirme Tasarısı” geliştirmek üzere güçlerini birleştiriyor.

 

Bağımsız danışmanlar ve bir akademik kurumun katkılarıyla Yeşil Etki İndeksi

Konsorsiyumu’nda bir araya gelen ve 25 ekonomik aktörden oluşan kolektif şirketler topluluğu, kozmetik ve sağlık ürünlerinin çevresel ve toplumsal etkilerini etiketlendirecek bir metodoloji belirlemek için hazırlanıyor.

 

Pierre Fabre Grubunun ortaya koyduğu versiyon kullanılacak

AFNOR Standardizasyon’un koordinasyonunda ve mümkün olabilecek en geniş ölçekte kullanılabilir kılmak üzere revize edecek bir AFNOR Sınıflandırmaları tasarısıyla oluşturulacak metodoloji, Haziran 2021’de Pierre Fabre Grup tarafından hayata geçirilen, günümüzde uluslararası pazarda bulunan 2700’ün üzerinde ürünü kapsamakta olan, Yeşil Etki Endeksi’nin ilk versiyonuna dayandırılacak.

2023’ün 2. çeyreğinin bitimine doğru tamamlanması hedeflenen metodoloji, bakım ve sağlık ürünlerinin toplumsal ve çevresel etkilerini AFNOR Sınıflandırmalarıyla standardize edilmiş ve ortaklaşa üretilmiş bir çerçevede basitçe ölçmeye, geliştirmeye ve sergilemeye istekli olan, küçük işletmelerden büyük uluslararası gruplara kadar, tüm şirketler için ulaşılabilir hale gelecek.

 

Güvenilirliği Yüksek Bir Uygulama

Yeşil Etki Endeksi’nin güvenilirliği, çevreci ve sosyal tasarımın resmi standartlarını ve mihenk taşlarını kullanmasına dayanıyor.

Kozmetikten gıda takviyelerine ve aile sağlığına kadar uzanan geniş bir dizi bakım ve sağlık ürünü gurubunu kapsayan bu endeksin, ürünlerin hem ekolojik hem de sosyal etkilerine entegre olması, ürünlerin Yaşam Döngüsü Analizinden (LCA) daha global bir yaklaşıma, resmi etiketler ve standartlara dayanan kriterlere entegre olması gibi avantajları bulunuyor.

 

AFNOR Sınıflandırması Ne Anlama Geliyor?

AFNOR Sınıflandırması, AFNOR Standardizasyon’un yönetimi altında bir grup oyuncunun hazırladığı bir başvuru belgesidir. Belgeyi hazırlamak için gereken süre genellikle kısadır (3 ila 6 ay arası).

Bir AFNOR Sınıflandırması’nın ömrü 3 yıldır ve bu süre, Sınıflandırma’nın değerini kanıtlayabileceği ve uluslararası bir standardın gelişiminin temelini oluşturabileceği bir zaman dilimidir.

PİERRE FABRE

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

BÖLÜM SPONSORU

Öne çıkan haberler