Salı, Mayıs 7, 2024

2019 Sabri Ülker Bilim Ödülünü Doç. Dr. Tamer Önder Aldı

Toplumu sağlıklı yaşam ve beslenme alanlarında bilimsel bilgiler ışığında aydınlatma ve farkındalık yaratma amacıyla sürdürülebilir birçok önemli projeyi faaliyete geçiren Sabri Ülker Vakfı’nın, düzenlediği “Sabri Ülker Bilim Ödülü” yarışmasının bu yılki sonucu açıklandı.

Vakfın akademi, endüstri ve araştırma enstitülerindeki genç bilim insanları teşvik etmek ve araştırmaların toplum faydasına sunulmasına destek olmak hedefiyle gerçekleştirdiği Sabri Ülker Bilim Ödülü’ne, Prof. Dr.Gökhan Hotamışlıgil başkanlığındaki jüri, bu yıl Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Tıbbi Biyoloji ve Genetik Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Tamer Önder’i layık gördü.Sabri Ülker Bilim Ödülü Tamer Önder

Yaptığı çalışmalara bilim insanlar tarafından 5 binin üzerinde atıf yapılan Doç. Dr. Önder’in, kanser ve kök hücreler hakkında PNAS, Cell ve Nature gibi saygın bilimsel dergilerde yayınlanmış pek çok makalesi ve patenti bulunuyor.

Türkiye Bilimler Akademisi Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı (TÜBA-GEBİP) ve Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) Aziz Sancar Teşvik Ödülü’nün de sahibi olan Doç. Dr. Önder, çalışmalarına 2012 yılından bu yana Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde devam ediyor.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Öne çıkan haberler