Çarşamba, Mayıs 8, 2024

DOMO’dan Ofis için ECONAMID® – Rahat, Şık ve Sürdürülebilir

Tasarım ve plastik endüstrileri döngüsel bir ekonomi için çabalarken, yeniliğe odaklanan bir işyeri tasarım şirketi olan Orangebox, sürdürülebilirlik için tasarlanmış ve ürünün kullanım ömrü sonunda %99 geri dönüştürülebilir olacak şekilde tasarlanmış yeni bir ofis görev koltuğunu piyasaya sürdü.

DOMO’nun ECONAMID® poliamidleri kullanılarak üretilen Kirn, çevre açısından gerçekten akıllı olmakla birlikte üstün konfor da sağlıyor. Poliamidler, çok yönlü, hafif, sağlam ve dirençli plastiklerdir, bu da onları birçok endüstriyel ve tasarım ihtiyacına mükemmel bir şekilde uydurur, ve ECONAMID® ile daha sürdürülebilir olmaktadır.

Geri dönüştürülmüş post-endüstriyel tekstil elyaflarından geliştirilen ECONAMID® poliamidler, işlenmemiş polimer bazlı çözümlere kıyasla önemli sürdürülebilirlik bilgileri sağlar. DOMO’nun Dağıtım Müdürü Andrea Rizzo, “Benzersiz elyaf hammadde kullanarak, enerji tüketimimizi izleyerek ve yenilenebilir enerji kaynakları kullanarak, bu üstün kaliteli “yeşil” ürün serisini üretmeyi başardık. ECONAMID®, CO2 emisyonlarını işlenmemiş plastiklere göre %97’ye kadar azaltabilir ve üretimde önemli ölçüde su tasarrufu sağlar” dedi.

ECONAMID®
DOMO’nun Ofis için ECONAMID® – Rahat, Şık ve Sürdürülebilir. (Fotoğraf İzni: Orangebox)

 

Konforlu Kirn, geliştirilmiş bir koltuk yüksekliği aralığı sunuyor. Sezgisel tasarım ve yumuşak dokunuşlu lifler, tüm şekiller ve boyutlar için sürekli, dayanıklı üç boyutlu destek sağlamak üzere tasarlanmış.

Ürün uzun ömürlülüğü ve malzeme verimliliğine ek olarak, Kirn’in mimari ve mühendislik tasarımı, daha az parçadan yapılmış ve daha az malzeme kullanan daha basit bir ürünle sonuçlanmış.

Çalışma ömrünün sonunda, sandalyenin malzeme seçimi ve demontaj için tasarımı, malzeme tanımlayıcı işaretler taşıyan büyük parçaları ile sandalyenin %99’unun geri dönüştürülmesine olanak sağlayacaktır. Kirn ofis görev koltuğu, tercih edilen plastik kalıpçı, Linear Plastics ve DOMO’nun Pan Avrupa distribütörü Ultrapolymers’ın desteğiyle Orangebox tarafından geliştirildi.

Döngüsel bir ekonominin potansiyelini artırmak da dahil olmak üzere, sektörün sürdürülebilir gelişimine yönelik plastik endüstrisi taahhütlerinin ön saflarında yer alan DOMO Chemicals, geri dönüştürülmüş mühendislik ürünü PA6 ve PA66 poliamidlerinde pazarda önde gelen konumunu pekiştiriyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Öne çıkan haberler