Çarşamba, Mayıs 15, 2024

LANXESS DJSI Avrupa’da Birinci Sırada

LANXESS, Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi (DJSI) Avrupa’da “Kimyasallar” kategorisinde 100 üzerinden 79 puan alarak birinci oldu. LANXESS, DJSI dünya sıralamasında ise üçüncü oldu. Şirket özellikle iklim stratejisi, su, ürün yönetimi ve iş güvenliği kategorilerinde başarılı sonuçlar elde etti.

Kasım ayında derecelendirme kuruluşu MSCI ESG, LANXESS’in AA notunu üst üste üçüncü kez teyit etti. Bu, özel kimyasallar şirketini “Çeşitlendirilmiş Kimyasallar” sektöründeki en iyi şirketlerden biri haline getiriyor. Ayrıca EcoVadis, Ağustos ayında LANXESS’in platinum sürdürülebilirlik derecesini onayladı. Bu derece, EcoVadis tarafından derecelendirilen 100.000’den fazla şirketin en üst yüzde 1’ine veriliyor.

LANXESS AG Yönetim Kurulu Üyesi Hubert Fink “Sektörün ve global değer zincirlerinin dönüşümünü aktif olarak şekillendirmek ve böylece daha sürdürülebilir bir geleceğe katkıda bulunmak istiyoruz. Dow Jones Sürdürülebilirlik Endekslerindeki sıralamamız ve MSCI ESG ve EcoVadis tarafından verilen iyi dereceler, doğru yolda olduğumuzun altını çiziyor” açıklamasını yaptı.

LANXESS DJSI Avrupa'da Birinci Sırada

Hem Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksleri hem de MSCI ESG şirketleri çevre, sosyal sorumluluk ve kurumsal yönetim açısından değerlendirmektedir. EcoVadis ise şirketleri çevre, iş gücü ve insan hakları, etik ve sürdürülebilir satın alma alanlarında değerlendirmektedir.

LANXESS, tüm değer zincirini iklim nötr hale getirmeyi hedefliyor ve bu nedenle 2023 yılında sürdürülebilir ürün portföyünü daha da genişletti. Plastikleştirici Mesamoll’un hammadde tabanı, yüzde 30 sürdürülebilir hammaddeden oluşacak şekilde değiştirildi.

Additin markası altındaki sülfür taşıyıcı katkı maddeleri de yerel kaynaklı, yenilenebilir hammaddelere dayanmaktadır. Buna ek olarak, Aromalar ve Kokular iş birimi, tüm aroma ve koku portföyü, koruyucular ve hayvan besleme ürünleri için sürdürülebilir ürün çeşitleri sunmayı planlamaktadır. Birçok poliol ve oksidasyon ürününün sürdürülebilir versiyonları da mevcuttur.

LANXESS, en sürdürülebilir ürünlerini “Scopeblue” şemsiye markası altında pazarlamaktadır. Scopeblue, yarıdan fazlası yenilenebilir hammaddelere dayanan veya karbon ayak izi geleneksel hammaddelerden üretilen benzer bir ürünün yarısından daha az olan ürünleri etiketliyor.

Source

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Öne çıkan haberler