Cumartesi, Mayıs 11, 2024

BASF’den İklim Dostu Kimyasal Üretimi için İnovasyonlar

İklim koruma, BASF’nin yeni kurumsal stratejisinde sağlam bir şekilde yer almaktadır. Bu stratejinin ana hedeflerinden bir tanesi, 2030 yılına kadar karbon nötr bir büyüme sağlamaktır.

BASF, Ludwigshafen’de gerçekleştirilen Araştırma Basın Toplantısında yeni süreçlere ilişkin en son araştırma bulgularını ve ayrıca yenilikçi, iklim dostu ürünleri sergiliyor.

İklim koruma, BASF’nin yeni kurumsal stratejisinde sağlam bir şekilde yer almaktadır. Bu stratejinin ana hedeflerinden biri, 2030 yılına kadar karbon nötr bir büyüme sağlamaktır.

BASF, bunu başarabilmek için sürekli olarak mevcut süreçlerini optimize ediyor, fosil yakıtları kademeli olarak yenilenebilir enerji kaynaklarıyla değiştiriyor ve tamamen yeni, düşük emisyonlu üretim süreçleri geliştiriyor. Şirket, bu çalışmaların tamamını iddialı Karbon Yönetimi programında bir araya getiriyor.

BASF SE İcra Kurulu Başkanı ve Teknolojiden Sorumlu Başkanı Dr. Martin Brudermüller, “İklim koruma hedeflerini başarabilmek için CO2 emisyonlarında büyük ölçekte bir azalma gerekecek.

Bir hammadde olarak CO2, sadece bazı uygulamalara uygun ve bu nedenle söz konusu kullanımlar, iklim değişikliğini yavaşlatmaya önemli bir katkıda bulunmayacak.” şeklinde konuştu. Şirket, geçtiğimiz yıllarda üretim süreçlerini optimize ederek ve verimliliği artırarak CO2 emisyonlarını önemli ölçüde azaltmıştı.

BASF, 1990 yılından beri sera gazı emisyonlarını %50 azaltırken, aynı dönemde üretim hacmini iki katına çıkarttı. Brudermüller, “CO2 emisyonlarını daha da fazla azaltmak tamamen yeni teknolojiler geliştirecek. Bu nedenle BASF iddialı bir Ar-Ge programı başlattı.” diyerek düşüncelerini ifade etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Öne çıkan haberler