Salı, Mayıs 7, 2024

Teknos Önemli Bir Projeye Katılıyor

Teknos, Biyo-Bazlı Bağlayıcılar ve Kaplamalar Geliştiriyor

Kaplama üreticisi Teknos, fosil bazlı malzemeler için sürdürülebilir alternatifler olarak biyo bazlı bağlayıcılar ve kaplamalar geliştirmeye yönelik bir projeye katılıyor.

SUSBINCO projesi, global pazarlarda üretim ve ticarileştirme için yeni ve biyobazlı
ürün portföyleri geliştirmek amacıyla Fin şirketleri ve araştırma enstitülerinden müteşekkil bir konsorsiyum tarafından oluşturulmuştur.

Teknos İnovasyonlar Grup Ar-Ge Müdürü Pasi Virtanen, “Sürdürülebilir bağlayıcılar ve kaplamalar giderek daha önemli hale geliyor. İklim değişikliği ve kaynak kıtlığıyla mücadele
etmek için, tüm sektörlerdeki şirketlerin fosil bazlı malzemelere karşı düşük karbonlu, biyo bazlı alternatifler geliştirmesi gerekiyor.

Kaplama endüstrisinde, malzemelerin mevcudiyeti ve fiyatlarının yanı sıra yüksek teknik gereksinimler, biyobazlı çözümlerin kullanımını sınırlıyor. Bu nedenle, yeni alternatifler
geliştirmek oldukça önemlidir” açıklamasını yaptı.

SUSBINCO projesi; ambalaj, boya, yapıştırıcı, dolgu macunu ve aşındırıcılarda kullanılabilecek bağlayıcılar ve kaplamalar geliştirmeyi hedefliyor. Amaç, geliştirilen bağlayıcılarda ve kaplamalarda %80-100 biyo-bazlı içerik elde etmektir. Proje 2021 yılının sonbaharında başladı ve 2023’te sona eriyor.

Virtanen, “Bu proje için yüksek hedeflerimiz var: En az %80 biyo- içerik içeren ürünlerin etkinleştirilmesi, mevcut biyo-seviyenin iki katına çıkarılması anlamına geliyor. Projenin sonunda, kendi çözümlerimizde yaygın olarak kullanabileceğimiz, yüksek biyo-bazlı içeriğe sahip bir dizi polimere sahip olmayı ümit ediyoruz.

Bu, mevcut kurumsal stratejimiz için de mükemmel destek sağlayan önemli bir projedir” diyerek sözlerini noktaladı. Finlandiya’nın ihracat teşvik kurumu Business Finland’tan fon almakta olan SUSBINCO, ülkeyi biyo-bazlı çözümlerin geliştirilmesi ve pazar lideri olması konusunda destekleyecek.

Teknos

Konsorsiyum ortakları arasında, Teknos’un yanı sıra Brightplus, CH-Bioforce, CH-Polymers, Kiilto, Met- Gen, Metsä Board, Mirka, Montinutra, UPM-Kymmene, Valmet Technologies, Åbo Akademi Üniversitesi, Finlandiya VTT Teknik Araştırma Merkezi, Lappeenranta- Lahti Teknoloji Üniversitesi (LUT), Oulu Üniversitesi, Finlandiya Doğal Kaynaklar Enstitüsü (Luke), Tampere Üniversitesi ve Doğu Finlandiya Üniversitesi yer almaktadır.

Virtanen, “Böylesine geniş ve deneyimli bir konsorsiyumun parçası olmak harika. Teknos, bir kaplama üreticisi olarak, projede geliştirilen kaplama ve bağlayıcıların nihai kullanım uygulamalarını genişletmeyi hedefliyor.

Ayrıca kaplama sektöründe kullanılan hammaddelerin teknik gereklilikleri konusunda uzmanlık sağlıyoruz. Global bir şirket olarak, geliştirilen çözümlere üst düzey ihracat potansiyeli getirmeyi umuyoruz.”

Kaynak

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

BÖLÜM SPONSORU

Öne çıkan haberler