Perşembe, Mayıs 16, 2024

LANXESS ve TotalEnergies İş Birliği

LANXESS ve TotalEnergies, Sürdürülebilir Stiren Konusunda İş Birliği Yapacak

Özel kimyasallar şirketi LANXESS ve Fransız enerji grubu TotalEnergies, biyosirküler stiren tedariki konusunda bir işbirliğine gitti. Geleneksel stirenden farklı olarak, TotalEnergies tarafından kullanılan hammadde, bir ağaç reçinesinden elde edilen ve kağıt hamuru üretiminin bir yan ürünü olan uzun yağa dayalıdır.

LANXESS, sürdürülebilir iyon değiştirici reçineler üretmek için stireni kullanır. Bu ürünler öncelikle atık su ve kimyasal proses akışlarının arıtılmasında ve ayrıca gıda endüstrisinde uygulanmaktadır.

Stirenin sürdürülebilir kaynağı, ISCC PLUS standardının (“Uluslararası Sürdürülebilirlik ve Karbon Sertifikasyonu”) kütle dengesi yaklaşımına uygun olarak onaylanmıştır. Kütle dengesi yaklaşımında, sertifikalı ve sertifikasız malzemeler fiziksel olarak karıştırılır, ancak defter tutma esasına göre ayrı tutulur.

Bu yöntem, şirketlerin karmaşık üretim süreci boyunca sürdürülebilir malzemeleri belgelemesine ve izlemesine olanak tanır ve tüm tedarik zinciri boyunca tam izlenebilirliği sağlar. Stirenin ISCC PLUS sertifikası önemli bir gerekliliktir, çünkü LANXESS ürünlerini de bu sertifika standardına uygun olarak sunar ve bu nedenle hammaddeleri için aynı şeffaflığa güvenir.

LANXESS Global Tedarik ve Lojistik Başkanı Marcel Beermann “Müşterilerimiz giderek daha fazla sürdürülebilir çözümler istiyor ve düşük karbon ayak izine sahip ham maddeler burada önemli bir kaldıraçtır. TotalEnergies ile ortaklık kurarak müşterilerimiz için ilgili teklifleri daha da genişletebiliriz” dedi.

Total Refining and Chemicals Pazarlama Temel Kimyasallar Bölümü Başkan Yardımcısı Jean-François Renglet ise “TotalEnergies’in müşterilerine sürdürülebilir ürünler sunarak karbon ayak izlerini azaltmalarına yardımcı olma becerisini gösteren LANXESS ile bu ortaklığı oluşturmaktan memnuniyet duyuyoruz.

Bu, TotalEnergies’in Rafineri ve Kimyasallar şubesinin toplumla birlikte 2050’ye kadar Net Sıfır emisyona ulaşmaya yönelik TotalEnergies’in İklim Hedefi doğrultusunda daha düşük karbon yoğunluğuna sahip ürünler geliştirmek için aldığı yönelimin mükemmel bir örneğidir,” diye açıkladı.

Özel kimyasallar şirketi LANXESS, stirene ek olarak, fosil ham maddelerinin diğer pek çok sürdürülebilir eşdeğerini halihazırda tedarik ediyor. Biyodairesel akrilonitril, başka bir iyon değiştirici reçine türü için kullanılır. Önleyici koruyucu, ayçiçek yağı bazlı çeşitli yağ asidi karışımları ile de mevcuttur.

Adiprene Green markası altındaki prepolimerler, nişasta bazlı polieter poliolleri içerir. Orta düzey Trimetilpropan Scopeblue, yaklaşık olarak yarı sürdürülebilir N-bütilaldehitten oluşur. Bileşik Tepex Scopeblue, keten ve polilaktik asit bazlıdır. Ve yüksek performanslı plastik Durethan Scopeblue, biyosirküler sikloheksan ve atık cam kullanır.

 

Hedef: tüm değer zinciri boyunca iklim nötr

Geçen yılın Ağustos ayında LANXESS, yukarı ve aşağı tedarik zincirlerini 2050 yılına kadar (Kapsam 3) iklim açısından nötr hale getirme planını duyurdu.

Bu, özellikle satın alınan hammaddelerde ve aynı zamanda lojistik ve son ürünlerde dolaylı olarak üretilen emisyonları içerir. Üretimdeki (Kapsam 1) ve enerji kaynaklarındaki (Kapsam 2) doğrudan emisyonlar için LANXESS, üç yıl önce 2040 yılına kadar iklim nötr olma hedefini belirlemişti.

Ünlü Bilime Dayalı Hedefler Girişimi (SBTi), daha önce LANXESS’in iklim hedeflerinin Paris İklim Anlaşması ile uyumlu olduğunu doğrulamıştı.

LANXESS, Kapsam 3 hedeflerine ulaşmak için Net Sıfır Değer Zinciri Programını başlattı. Programın bir ayağı, biyolojik bazlı, geri dönüşüm sürecinden kaynaklanan veya yenilenebilir enerji ile üretilen sürdürülebilir ham maddelerin daha fazla tedarik edilmesidir. LANXESS aynı zamanda “yeşil” lojistik ve büyüyen bir iklim nötr ürün portföyü için planlar yapıyor.

 

Kaynak

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Öne çıkan haberler